YUMURTALI EKMEK

   Köy yumurtalarının ve özellikle de küçük boyutlu yumurtaların suda daha kolay piştiğini ve sarısının dağılmadığını biliyor muydunuz? Küçük boyutlu yumurtaları kimse almak istemediği için bunların yabancı çiftliklerde atılması üzerine bunları değerlendirmek ve ne kadar lezzetli olduklarını göstermek için değişik tarifler arayan aşçılar bu yumurtaları kızarmış ekmeklerle birlikte servis etme fikrini ortaya atmışlar. 
   Bizim de tavuklar bu ara soğuklardan dolayı hem az yumurtluyorlar, hem de yumurtaların boyutları oldukça küçük. Sahanda yumurta servise binen kızımda bulantı yaptığı için ben de yumurtayı bu şekilde yapmaya karar verdim. Bizim yumurtalar da çöpe gitmesin… Gerçi o yemese de benim evimde yumurta hiçbir zaman ziyan olmaz, yumurta her zaman lazımdır ve yumurtasız kalmamak için hep tedarikli davranırım.

   Tarif tamamen benim görselim ve damak zevkime göre ortaya çıktı. Yumurta işi koay, çılbır yapar gibi suda haşlanacak. Ama altındaki ekmeğin hem lezzetli olarak kızarması, hem de üzerindeki yumurta ile birlikte yenebilmesi için biraz da sert olmaması gerekiyordu. Şu yeni moda kapaklı tavalar işimi gördü. Üzerine sürdüğüm zeytinyağı ve baharatlarla tatlandı ve çok güzel bir şekilde kızardı. Bakalım siz de beğenecek misiniz…

MALZEMELER:
1 dilim ekmek
1 yumurta
Elma sirkesi
Kekik
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
YAPALIM:

  • Ekmeğin üzerine zeytinyağını fırça ile sürün. Hatta dilerseniz Zeytinyağına biraz da rendelenmiş sarımsak katabilirsiniz. Üzerine kekik, karabiber ve tuz serpin. 
  • Kapaklı tavada kızartın.
  • Küçük bir tavanın içine su koyup içine de 5-6 damla kadar sirke ile kaynatın. Kaynayan suyun içine yumurtayı parçalamadan, bütün halinde kırın ve pişirin.
  • Ekmek kızarınca tabağa alın. Yumurtanın akı pişince delikli bir kepçe ile suyun içinden alıp ekmeğin üzerine koyun ve servis edin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir