PORTAKALLI KEDİDİLLİ RULO PASTA

     Bu sefer kendi ürettiğim bir tarifi yazacağım. Evde kedi dilleri bekleyip duruyordu. Ben de hafif bir şeyler yapayım diye düşünüyordum. Bir yerde içinde bal kabağı marmeladının olduğu rulo pastayı görünce aklıma geldi. Ama portakalı kullanma fikri daha cazipti benim için. Üzerine de önce çikolatalı bir sos olabilir diye düşünmüştüm. Ama beyaz bir sosun daha güzel görüneceğini tahmin ettim. Beyaz çikolata aradım, sade beyaz çikolata bulamadım; ama iyi de oldu. Böylece üzerindeki sos kendiliğinden fındıklı olmuş oldu. Tadını derseniz tabii ki güzel. Deneyin görün.

MALZEMELER:

10 adet kedidili
2 adet portakal
1.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket tart jöle
100 gr fındıklı veya antep fıstıklı beyaz çikolata
1 kutu krema

YAPALIM:

  • Portakallar iyice yıkandıktan sonra kabuklarını soymadan blendırda parçalanır.
  • Üzerine toz şeker konularak pişirilir.
  • Suyunu çekince hindistan cevizi ilave edilerek bir kenara alınır.
  • 1 paket tart jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır, pişip jöle haline gelince portakalların içine karıştırılıp bir taşım kaynatılır.
  • Kedidili düz bir zemine konup üzerine ılınmış olan portakallı içten konur. Kedidilinin paket olarak alınmış çeşitlerinden olmaması gerekiyor. Çünkü onlar sert olacağından bir sonraki işlemde kıvrılmayacaktır.
  • Kedidilinin üzerine konulan malzemenin 3-4 dakika beklemesi gerekiyor. Eğer hemen sarmaya kalkışırsanız içinden akacaktır. 3-4 dakika içinde jöle hafiften donma kıvamına geleceğinden sarılıp iki kürdanla tutturulabilir.

  • Bütün kedidilleri aynı şekilde sarıldıktan sonra  üzerine konulacak çikolatalı sosun yapılması gerekir. Bunun için de krema ısıtılır, kaynama derecesine gelince altı kapatılıp çikolata parçalanarak içine konur. Karıştırılarak eritilir. Daha sonra buzdolabına konularak soğuyup kıvam alması sağlanır.
  • Bu aşamadan sonra kedi dillerinin üzerindeki kürdanlar çıkarılıp çikolatalı sos dökülerek süslenir ve yeniden buzdolabına konulur. Birkaç saat sonra tatlımız ikrama hazırdır.

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir