ÇİLEKLİ RÜZGAR GÜLÜ PASTA

   Daha önce bu pastanın tarifini vermiştim. Ama o zaman daha kış olduğu için en uygun meyve olarak kivi ile yapmıştım. Oysa çilekle tadı da görüntüsü de çok daha güzel oluyor.
   Bisküvi tadındaki kekinin tarifi rüzgar gülü pastadaki ile aynı. Bu seferki pastada ara kremasını farklı kullandım. Onu da gerçek vanilya tohumları kullanarak vanilyalı krema tarifindeki gibi yaptım. Ve ortaya bu güzellik çıktı işte.
KREMA MALZEMELERİ:

4 yumurta sarısı
500 ml süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çubuk vanilya tohumu veya 1 paket vanilya
150 gr. margarin
100 gr pudra şekeri
YAPALIM:

  • Tencereye sütten bir fincan ayrılarak vanilya ve toz şekerin yarısı konularak kaynatılır ve ocağın altı kapatılır.
  • Kalan şekerle yumurta sarıları ve 4 tepeleme yemek kaşığı un konulur , kalan süt ilave edilerek çırpılır ve pürüzsüz bir karışım elde edilir.
  • Yumurta sarılarının içine kaynamış sütten azar azar konularak biraz alıştırılır. Sonra yumurta sarıları karışımı yavaşça sütün içine katılırken karıştırılır.
  • Tencere yeniden ocağa konulur ve karıştırılarak pişirilir.
  •  Bir tepsi yıkanıp suyu süzülür. Pişen krema çabuk soğuması için tepsiye dökülüp yayılır ve üzeri streç filme kapatılıp kabuk bağlaması engellenir. Ilındıktan sonra buzdolabına konur.
  • Pandispanyaya sürmeden önce oda ısısında yumuşamış olan margarin ile pudra şekeri çırpılır ve buna buzdolabında soğumuş olan krema katılarak pürüzsüz olana kadar çırpılmaya devam edilir.
   Kekleri sütle ıslattıktan sonra kremayı aralarına sürdüm, yine en son keki 8 parçaya kesip rüzgar gülü şekli vermek için çileklerle yükselttim. Üzerine beyaz çikolata ile şekiller sıktıktan sonra biraz da pudra şekeri serptim. Aslında sütle ıslatılmış keklerin üzerine önce ince bir tabaka halinde çilekli reçeli sürüp sonra da krema sürebilirdim. Böylesi görsellik açısından çok daha iyi olurdu. Bir daha ki sefere de böyle deneyeceğim. Ya da bir ay sonra böğürtlenler çıktığında aynı şekli böğürtlenler ve böğürtlen marmeladı ile yapabilirim. 
   Bence yaz çok güzel bir mevsim, mutfaklar açısından da öyle…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir