AVCI BÖREĞİ

   Günlerimden birini dün hayırlısı ile bitirdim ve çok beğenilen bu böreğin tarifini hemen yazmak istedim ki ayrıntıları ile vereyim dedim. Bu böreği 25. yıl gecemizde ara sıcak olarak getirmişlerdi ve o kadar beğendim ki ilk fırsatta tarifi denemek istedim. Biraz çin böreğini andırıyor ama birkaç farkı var. 
   Böreği yaparken biraz fazla sarmıştım ki 2 gün sonraki günüme de kalanları kızartacaktım. Ama özel istek üzerine bir tabak daha kızarttım. Bu da bana ders oldu ve fazlası ile bir kez daha hazırlayarak sıcağı sıcağına tam tarifi vermek istedim.

MALZEMELER:
6 adet yufka
3 yumurta
300 gr galeta unu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İÇ MALZEMESİ:
2 adet kuru soğan
300 gr kıyma
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
YAPALIM:

  • Bulguru 1 su bardağı sıcak su ıslatın.
  • İncecik yemeklik doğranmış soğanları tereyağı ve sıvı yağda soteleyin.
  • Pembeleşince kıymayı da ekleyip kavurun. En son olarak da baharatları ekleyin.
  • Kıyma kavrulunca içine isteğe göre biraz iri dövülmüş ceviz ile bulguru ekleyin. Bulguru eklerken yavaş yavaş koyun ki bulgurunuz çok gelirse hepsini koymayabilirsiniz. 
  • İnce doğranmış maydanozu da koyunca içiniz hazır.
  • Yufkayı tezgaha serin. Üzerine su ve sıvı yağ karışımını sürün, üzerine ikinci yufkayı serin. Yufkaları önce 4’e sonra her birini tekrar 3’e kesin. İç malzemesini koyup sigara böreği gibi sarın. Aynı işlemi kalan yufkalara da yapın. 
  • Bütün yufkalar bitince önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp bol kızgın yağda, tercihen fritözde kıpkırmızı olana dek kızartın. Kağıt havlu serilmiş tabağa çıkarın ve fazla soğumadan hemen servis edin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir