ELMALI ISPANAKLI SALATA

Yine çok kalabalık ve yoğun bir pazartesi sabahından günaydın. Bu haftaya sağlıklı başlayalım diye düşündüm. Aslında yeni pasta tariflerim var ama birden kalori yüklemeyelim. Hafa sıcaklıkları bir türlü rayına oturmadığı için hastalıklar aldı başını gidiyor. Çok şiddetli gripler dolaşıyor ortalıkta. O yüzden vitaminli ve sağlıklı beslenmek gerekiyor. 
Ispanak vitamin yönünden oldukça zengin bir besin. Ama pişirdikten hemen sonra tüketmek gerekiyor, bekledikçe vitamin kaybediyor. Aslında pişirmek de vitamin kaybına yol açıyor. O yüzden salatalarda çiğ olarak tüketmek en güzeli. Hatta bıçakla doğramak yerine elinizle parçalayın derim. Misafir gelmeyecekse, yalnızca siz yiyecekseniz kimse kalın doğranmış diye laf edemez. Ispanağı çiğ olarak sarımsaklı yoğurt ile salata yapardım ama insan her geçen gün yeni bir şey öğreniyor. Feray hanımın gününde bu salatayı yiyince bayıldım ve ilk fırsatta denedim. İşte çok kolay ve leziz bir ikili: Ekşi elma ve ıspanak. 

MALZEMELER:
100 gr ıspanak
2 adet ekşi elma
Dereotu
1 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Deniz tuzu
YAPALIM:

  • Ispanakları yıkayıp doğrayın. Bir tutam dereotunu ince doğrayın.
  • Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 
  • Salata tabağına hepsini koyun. 1 limon suyunu sıkın. Nar ekşisini ilave edin. En son tuz da ekleyip harmanlayın. Dilerseniz normal iyotlu tuz da kullanabilirsiniz ama baştan sağlıklı dedik ya tuzumuz da deniz tuzu olsun dedim.
  • 1 saat kadar beklerseniz sosunu iyice içine çekeceği için daha lezzetli olacaktır. Bulamazsanız sakın tatlı elma kullanmayın, yoksa bu tadı elde edemezsiniz. 

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir