İKİ RENKLİ İRMİK MUHALLEBİSİ

   Bugün de hafif bir tatlı yapalım isterseniz. İrmik muhallebisini iki renkli yapıp antep fıstığı ile de süsledim, görüntüsü harika oldu. Dilediğiniz şekilde bir kaba boşaltabilirsiniz. Ama kalıptan çıkartmakta problem yaşayacağınızı düşünüyorsanız muhallebiyi dökmeden önce kalıbın içine streç film serin. Böylece ters çevirince kolayca kalıptan ayrılacaktır. Kendi isteğiniz doğrultusunda çeşitli eklemeler yapabilirsiniz. İsterseniz iki rengin arasına da antep fıstığı veya ceviz koyun. Ya da en üstüne rondodan geçirilmiş bisküvi koyun, ters çevirince tabanda kalsın. Veya ters çevirdikten sonra üzerine çikolata sosu, karamelli sos ya da meyveli sos dökün.

MALZEMELER:
1 kg süt
8 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
50 gr. margarin
Vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Süslemek için antep fıstığı
YAPALIM:

  • İrmik ve toz şeker tencereye alınır. Üzerine azar azar süt ilave edilir. Sütün tamamı eklendikten sonra karıştırılarak pişirilir.
  • Kaynadıktan sonra margarin ve vanilya ilave edilerek ocaktan alınır.
  • Kalıp yıkanıp süzüldükten sonra antep fıstığı büyük parçalar halinde kabın dibine serpiştirilir. Muhallebinin yarısı dökülür. Kalan yarısının içine elenmiş kakao karıştırılır ve sade muhallebinin üzerine dökülür.
  • Üzeri kapatılarak bir gece bekletilir. Ertesi gün ters çevrilerek çıkarılır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir