MACUR KAPAMASI

    Bugün #yemekfirtinesi’nın 24. günü yemeği olarak davet sofralarının vazgeçilmezinden bahsetmemiz gerekiyor. Benim davet sofralarımda mutlaka bir çorba, ana yemek, yanında pilav, birkaç çeşit olmak üzere salata ve en son olarak da tatlı olur. Bir gün öncesindn tatlıyı hazırlamakla ve etin pişirilmesi ile işe başlarım. Ondan sonrası kendiliğinden gelir. En son olarak da çorbayı ve pilavı yaparım. Bugün de değişik bir pilav denemek istedim. Televizyonda bir yemek programında yapılışını görmüştüm. denememin de faydası oldu. Bizimkiler tavuğu sadece haşlayıp yemekten hoşlanmazlar, tavuk içerdiği içinde farklı ve içinde soğan olduğundan lezzetli oldu. 

MALZEMELER:
4 adet tavuk budu
2 su bardağı pirinç
3.5-4 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
1 adet kuru soğan
Maydanoz
Nane
Tuz Karabiber
YAPALIM:

  • Öncelikle tavuk butlarını haşlamakla işe başlıyoruz. Suyunu da ziyan etmiyoruz, biraz sonra pilavın üzerine dökeceğiz.
  • Kuru soğanı incecik yemeklik olarak doğruyoruz. 
  • Pirinci nişastası akıncaya kadar yıkadıktan sonra soğan, ince kıyılmış maydanoz, nane,tuz ve kara biberle karıştırıyoruz. 
  • Isıya dayanıklı bir kaba karıştırdığımız pirinci düzgün olarak yaydıktan sonra üzerine tavuk butlarını da koyup suyunu ilave ediyoruz. Yaklaşık olarak tavukların yarısına kadar suyun gelmesi gerekiyor. Burada sadece tavuk suyu kullanabileceğiniz gibi su ile karıştırarak da kullanabilirsiniz. 
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir