BEZE

Bir süredir deneyip de başarılı olamadığım bir tarifti bu. Bunun gibi bir de makaron yapmayı bir türlü beceremiyorum. Onu da bir gün tutturacağım inşallah, çünkü yılmıyorum. Beze de aynı şekilde oldu. Ne zaman asta yapsam kremasına kullandığım yumurta sarılarından sonra bir sürü yumurta akım oluyor. Yine böyle bir gündü ve tesadüfen televizyonda beze yapımını seyrettim ve bu sefer olacak dedim. Fırından çıktıktan sonra bezeleri görünce nasıl sevindiğimi anlatamam. Hemen benim gibi bu işi zor olarak görenlere yazayım dedim. Malzeme oldukça az ama ortaya çıkan şeyler tam çocuklara göre. Beze sevenlere duyurulur:

Beze yapmak için;

1. En önemli şeylerden biri yumurta aklarının içine sarılarından hiç karışmamış olması, ikincisi kulanılacak kabın kuru ve temiz olmasıdır. Kabın kuruluğundan emin olun ve çırpmaya başlayın; koyulaşmaya başlarken toz şekeri de azar azar ekleyin.

2. Aklar tıraş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sonunda akların olduğu kabı ters çevirdiğinizde kaptan akmaması gerekiyor.

3. Pudra şekeri ile nişastayı ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı akların içine boşaltın ve aşağıdan yukarı doğru, akları söndürmeden, bir spatula ile karıştırın. Bu aşamada renklendirmek isterseniz kürdan yardımı ile gıda boyası katabilirsiniz.

4. Fırını 80-90 dereceye ısıtın. Krema torbası yardımı ile pişirme kağıdı serilmiş tepsiye spiral şeklinde sıkın. Dilerseniz üzerini çikolata parçaları, kakao veya kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Fırında yaklaşık 2 saat pişirin. Tamamen kuruyunca fırını kapatıp soğuyana kadar içinde bırakın.

BEZE ( Mereng )

Kategori Tatlı
Porsiyon 12 kişi

Malzemeler
  

  • 4 yumurta akı
  • 125 gr toz şeker
  • 125 gr pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Talimatlar
 

  • Fırını 80-90 dereceye ısıtın.
  • Yumurta aklarını kuru ve temiz bir kapta çırpmaya başlayın. Köpürmeye başlayınca azar azar toz şekeri ilave edin. Tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Ayrı bir kapta pudra şekeri ve nişastayı karıştırın. Sonra köpükleri söndürmeden bu karışımı katlayarak ekleyin.
  • Tepsiye pişirme kağıdı serip krema torbası yardımı ile spiral şeklinde sıkın. 2 saat kadar tam kuruyana kadar pişirin. Fırını kapatıp içinde soğumaya bırakın.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir