EV YAPIMI FERRERO ROCHER

  Yarıyıl tatili başlayacak derken bitmesine çok az kaldı. Günler ne kadar hızlı gelip geçti anlayamadım. Kızımın birinin tatili bitip geri döndü bile, diğerinin de gitmesi yakındır. Yine herkes kendi düzenine dönecek. Artık bir arada bulunacağımız günlerin sayısı giderek azalacağı için bu birlikteliklerin kıymetini bilmeye ne kadar çalışsak da zamanın hızlı akışı bizi yeniyor. Sanki biz yetişmeye çalıştıkça o daha da hızlanıyor. Acaba günler mi kısalıyor, yoksa biz hala 24 saat sanıyoruz da öyle değil mi? 
    Aslında konuyu çocukların tatilinden açıp tatil bitmeden konuyu tüm çocukların sevdiği çikolatalı bir şeyler yapmaya  getirip bu tarifi verecektim ama bilinçaltı tatilin bitmesine odaklandığı için konu nerelere geldi. Olsun siz yine de tatil bitmeden çocukları ve çocuk kalanları, tüm çikolata sevenleri sevindirin, hem kolayca…

MALZEMELER:
3 yemek kaşığı nutella
2 paket çikolatalı gofret
1 paket kakaolu bisküvi
150 gr sütlü çikolata
150 gr fındık
YAPALIM:

  • Gofreti ve kakaolu bisküviyi rondoda çekin.
  • 3 dolu dolu kaşık nutellayı ben mari usulü ısıtın, içine bisküvi ve gofretleri atıp karıştırın.
  • Biraz soğumasını bekledikten sonra elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, içine bir tane bütün fındık koyup yuvarlayın ve pişirme kağıdı serili tabağa koyun. 
  • Bütün malzemeyi yuvarladıktan sonra buzdolabına kaldırın.
  • 1 saat kadar buzdolabında bekledikten sonra çikolataları ben mari usulü eritip içine ince çekilmiş kalan fındıkları da karıştırdıktan sonra topları buna bulayın ve yine pişirme kağıdı üzerine yerleştirip buzdolabına kaldırın. 1 saat sonra servise hazır olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir