KAHVELİ CEVİZLİ PASTA ve ÇİKOLATALI KREMA

   Kahveli tatlar temalı doğum gününde kızım Ece için kahveli bir pasta yaptım. Tek zorluğu bence 3 katın ayrı ayrı pişirilmesi, yoksa yapımı gayet kolay. Kahveye en güzel giden krema bence çikolata olabilir diye kremasını da öyle yaptım.

   Üzerini çikolata krema karışımı ile süsledim. Kenarlarına erimiş çikolatadan süs yaptım. Bu sefer şeker hamurunu yalnızca kahve fincanı ve kahve taneleri yaparken kullandım. Fincanı yapmak için de muffinlerden birini kullanarak kenarını beyaz şeker hamuru ile kaplamış oldum.

   Kahve taneleri de tek tek uğraşılıp Öykü tarafından yapıldı.

MALZEMELER:
90 gr ceviz içi
365 gr toz şeker
340 gr oda ısısında yumuşamış margarin
345 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
6 büyük yumurta
3-5 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı granül kahve ve 3 yemek kaşığı sıcak su
YAPALIM:

  • Fırını 170 dereceye ısıtın, 20 cm.lik kek kalıbını yağlayın.
  • Şeker ve cevizi toz haline gelene kadar bıçaklı çırpıcıda karıştırın. 
  • Karışımı mutfak robotuna alıp yumuşak margarini, elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Karıştırmaya devam ederken yumurtaları teker teker ekleyin. 
  • Granül kahveyi sıcak suyun içinde eritin, sonra süt ekleyin. Robotun karıştırma seviyesini düşürüp kahveyi ekleyin. Eğer çok katı olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
  • Karışımı üçe bölüp ayrı ayrı pişirin. Pişirme 25-30 dakika sürecektir. Kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz. Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika soğumasını bekleyip kalıptan öyle çıkarın. Çok yumuşak ve kırılgan bir kek olduğunu unutmayın.

ÇİKOLATALI KREMA:
500 ml süt
5 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı toz şeker (75 gr)
4 tepeleme yemek kaşığı nişasta (50 gr)
2 yemek kaşığı kakao
50 gr tereyağı
80 gr çikolata
YAPALIM:

  • Yumurta sarıları cam bir kaba ayrılır. İçine toz şekerin yarısı, kakao ve nişasta konur. Sütten bir fincan kadar ilave edilerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
  • Kalan sütle toz şeker tencereye koyularak kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Isıtılırken içine vanilya eklenir.
  • Yumurta sarılarının içine kaynamış sütten azar azar konularak biraz alıştırılır. Sonra yumurta sarıları karışımı yavaşça sütün içine katılırken karıştırılır.
  • Tencere yeniden ocağa konularak kaynatılır ve koyulaştırılır. Bir tepsi yıkanıp suyu süzülür, çabuk soğuması için tepsiye dökülüp yayılır ve üzeri streç filme kapatılıp kabuk bağlaması engellenir. Ilındıktan sonra buzdolabına konur.
  • Oda ısısında yumuşamış tereyağı çırpılır, krema eklenerek çırpılmaya devam edilir, son olarak ben mari eritilmiş çikolata eklenir. Pürüzsüz bir hale gelince pandispanya önce ikiye kesilir, sütle ıslatılıp ara katlarına sürülebilir.Üzeri erimiş çikolata ile süslenebilir.

    Yorum bırakın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir