GELİN ÇANTASI

   Haftaya tatlı bir başlangıç yapalım. Yine yetmeyen ve çabucak bitip tükenen ama yine nispeten oldukça verimli bir hafta sonunun ardından biriktirdiğim tariflerle buradayım. Farklı isimler de veren olmuş bu tatlıya. Ama ben yine de ilk duyduğum adı ile yayınlıyorum. Bilinen tariflere yeni bir sunumla ortaya çıkmış. İşin esası kakolu bir pankek. Biraz küçük yapılmış. İçine çoğunlukla krem şanti kullanılmış ama benim özellikle cupcakelerin üzerine kullandığım ve kıvamı hiç bozulmayan kremayı kullandım bu tarifte. Sadece bir önerim olacak, aynı gün tüketilmesi gereken bir tatlı olduğunu ne olur unutmayın. Bekledikçe pankekler sertleşiyor ve bütün emekleriniz boşa gidiyor. Benimkiler ilk gün çok fazla tüketilmeyince başıma geldiğinden biliyorum.

MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 fiske tuz
KREMA:
1 kutu krema
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı bal
Hindistan cevizi

YAPALIM:

  • Önce kremasını yapın, dolapta beklesin. Bunun için krema ile toz krem şantiyi çırpın. Çırparken içine bal da ilave edin. Koyulaşınca krema hazırdır.
  • Malzemelerin tamamı mikserle veya elde çırpıcı ile pürüzsüz olacak şekilde karıştırılır.
  • Tavayı ısıtın ama ısıtırken sıvı yağ kullanmayın. Tavanın ortasına kepçeyle, önceki yaptığınız pankeklerden daha a olacak şekilde karışımdan dökün. Çünkü biraz daha küçük pankekler yapmamız gerekiyor. Dökerken aynı noktadan akıtarak yapın ve bir daha dokunmayın.
  • Ocağınızın altı çok harlı yanmasın. Keke hiç dokunmayın, bir süre sonra üzerinde baloncuklar oluşacak ve göz göz olacaktır, o zaman ters çevirin. 
  • Diğer tarafı da kızardığı zaman pankekinizin biri hazırdır.
  • Pankeklerin yarısına krema koyup ikiye katlayın ve kremanın gözüken kısmını hindistan cevizine batırın. Biraz buzdolabında beklesin, sonra afiyetle yiyin.

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir