MANTARLI PATATES SALATASI

   Ne kadar zordu, geçer mi bu günler derken bir Ramazanın daha sonuna geliverdik. Bir kaç gündür misafirlerim olduğu için blogumla ilgilenemedim. Ne kadar çok vakit var sansanız da bir bakıyorsunuz iftara az kalmış. Başka bir zaman olsa 15-20 dakika geç oturuverirsiniz sofraya. Ama ramazanda öyle mi, mutlaka ezan saati her şey hazır olacak. Öyle de olunca benim elim ayağıma dolaşıveriyor. 
   Ramazan da olsa başka zaman da olsa benim yemek sofralarımda salatalar eksik olmuyor. Mutlaka bir kaç çeşit salata yapıyorum. Farketmişsinizdir, salata tariflerim oldukça fazladır. birbirine yakışan şeyleri bir araya getirip, üzerine kimi zaman sarımsaklı yoğurt ile kimi zaman sirke ile sos yapıp dökmek ve onları lezzetlendirmek hoşuma gidiyor. Biraz da hazmı kolaylaştıracağına inanıyorum. Sanırım ondan. Mantar da bazen salataya çok yakışıyor. İşte biraz kızartmalı ama güzel bir salata…

MALZEMELER:
300 gr mantar
2 adet patates
Bir tutam dereotu
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Sumak
Sıvı yağ
YAPALIM:

  • Mantarlar temizlenip doğranır.
  • Patatesler küp şeklinde doğranır.
  • Sıvı yağda önce mantarlar kızartılır. Kevgirle tabağa alınır. Aynı tavada patatesler kızartılır. Onlarda yağı süzülüp alınır.
  • Yoğurt sarımsaklanır. Kızartılan malzemeler ve ince doğranmış dere otu ile karıştırılır.
  • Üzerine sumak serpilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir