BAKLAVA YUFKASINDAN PATATESLİ BÖREK

    Çok kolay, çıtır çıtır bir börek tarifi. Olmamasına, yapmamanıza imkan yok. Elinizin altında baklava yufkası da varsa acil ve habersiz gelen misafirler için bile çabucak yapılabilir. Çayınız demlenene kadar hazır olur. Ben bunun peynirlisini de denedim ama bence patatesli çok daha güzel oluyor. Zamanınız ve malzemeniz yoksa peynirli de yapabilirsiniz. 

MALZEMELER:
15 adet baklava yufkası
Sıvı yağ
3-4 adet patates
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
YAPALIM:

  • Önce patatesli içi hazırlamak için patatesleri haşlayın ve çatalla ezin.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin. Pembeleşen soğanlara ezilmiş patatesleri katın ve biraz da birlikte kavurun. Tuzunu , karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin, ocaktan alın.
  • Böreği yapmak için baklava yufkalarını beşerli gruplar halinde katlayacağız. Ama bu yufkalar çok kısa sürede kurudukları için dikkatli olmak gerekiyor. Bir yufkanın arasına yağını sürerken kalanları poşetinde veya üzeri örtülü olarak muhafaza edin.
  • Her yufkanın arasına sıvı yağı fırça ile sürüp diğer yufkayı koyun. 5. yufkayı da koyduktan sonra yağlayın.  Patatesli içi uzun kenar boyunca şerit halinde yayın ve yufkaları sıkıca yuvarlayın. Bu rulodan 5 tane börek çıkacak şekilde, yaklaşık 6-7 cm uzunluğunda kesin.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde 5’li gruplar halinde sarıp kesin. 
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip üzerine sadece yağ sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Çıtır çıtır börekleriniz servise hazır. Yanına da bir çay demleyin, tamamdır.

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir