PORTAKALLI KURABİYE

   ” #yemekfirtinasi 12.gün: Portakalın suyuyla, portakalın kabuğuyla, portakal dilimleriyle, kısaca portakalın içine girdiği en ilginç tarif?? Haydi mutfağa, hazırlayıp bizlerle paylaşın.”

     Bugün etkinliğimiz çerçevesinde portakallı bir şeyler yapmamız gerekiyor. Portakallı bir kurabiyem vardı. Akşamdan rulo yapıp buzdolabına koydum, bugün de işten gelince pişirdim ve fotoğrafladım. Ardından fazla zaman kaybetmeden de yayınlıyorum.
     Kurabiyenin ilginç yanı kabuğu ile birlikte parçalanıp o şekilde pişirilmesi, ama merak etmeyin kesinlikle tadında bir acılık olmuyor. Çok da güzel kabarıyor, o yüzden tepsiye yerleştirirken aralıklı olarak koyun. Bu malzeme ile 1.5 tepsi oluyor. Miktarlarınızı ona göre ayarlayabilirsiniz.

MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1/2 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
4-5 su bardağı  un
İÇİ:
2-3 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1/ çay bardağı hindistan cevizi
YAPALIM:

  • Portakalları kabukları ile birlikte rondodan geçirin. İçine şeker ilave ederek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra Hindistan cevizi ilave edin. Bir kenarda soğumaya bırakın.
  • Yumuşamış margarin, sıvı yağ, yoğurt ve toz şekeri karıştırın.
  • İçine elenmiş un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak dikdörtgen bir şekilde merdane ile yarım cm kalınlığında açın. İçine soğumuş olan portakallı içten koyup rulo şeklinde sarın.
  • Hamur bitene kadar portakallı rulolar yapmaya devam edin. Bütün ruloları bir süre buzdolabında bekletirseniz kesmeniz daha kolay olacaktır. Yaklaşık 2 parmak genişliğinde kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına alın.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir