CAKE POPS

    Bugün çocuklar için eğlenceli bir şeyler yapmamız gerekiyor. Biraz daha zamanım olsaydı farklı bir şeyler çıkarabilirdim ama son anda aklıma bu şirin topları yapmak geldi. Sanırım 11. gün yemek fırtınası ödevine de uygun olmuştur:

  ” Çocuklar için hazırlanacak komik ya da enteresan ya da eğlenceli bir tarif ya da tabak. Hayal gücünüzü çalıştırın. 🙂 Çocukları mutlu edelim :)”


MALZEMELER:
 4-5 dilim kakaolu kek
1 kutu krema
200 gr bitter çikolata
1 paket glazür çikolata
Hindistan cevizi
Fındık
YAPALIM:

  • Elinizde kalmış, yenmemiş kekler de olabilir, ya da sırf bu topları yapmak için kek de yapabilirsiniz. 4-5 büyük dilim keki rondada un gibi hale getirin.
  • Kremayı kaynama sıcaklığına kadar ısıtın ve sonra ocaktan alıp içine parçalanmış çikolataları atıp karıştırın, iyice erisin.
  • Kremalı çikolata karışımını azar azar keklerin içine boşaltıp karıştırın. Kekler hamur kıvamına gelince daha fazla çikolata ilave etmeyin. Kapağını kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün soğumuş ve epeyce katılaşmış olan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Çubuklara takmadan önce çubuğun ucunu artmış çikolata karışımına batırın. Daha sonra kek toplarınıza batırın. Böylece daha sonra çikolataya bularken hareket etmeyecektir.
  • Tüm kek bitene kadar yuvarlaklar yapmaya ve çubuklara takmaya devam edin.
  • Glazür çikolatayı eritin. Topları içine buladıktan sonra süslemek için hindistan cevizi veya dövülmüş fındığa batırın. Donması için dolaba kaldırabilirsiniz. Sonra da çocuklarınıza çikolata süprizi yapın.


Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir