ÇÖKERTME KEBABI

    Uzun bir tatilin ardından bugün yine işyerindeyiz. Tatilin süresi uzundu belki ama öyle çabuk geçti ki bir şey anlayamadık. Kurban Bayramı olduğundan da oldukça yorucuydu. Artık çocuklar et yemekten bıktılar. Onun için değişik arayışlar içindeyim ve çökertme kebabı aklıma geldi. Bunu ramazanda da yapmıştım. İçinde çocukların en çok sevdikleri şey var: Patates kızartması. Patatese en çok yakışan şeyler de üzerinde: Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu, yani bir nevi doğal ketçap. Sunum da harika, deneyin isteseniz.

MALZEMELER:
1/2 kg biftek ya da kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
5 adet domates
50 gr tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
4-5 adet patates
YAPALIM:

  • Öncelikli olarak etleri pişirin. Bir gün önceden veya 4-5 saat önc etinizi terbiyelemekte fayda var. Hem daha leZzetli olur, hem de yumuşacık pişer. Etiniz biftek ise jülyen doğrayıp kızartırsınız. Ama kuşbaşı et ise önce tavada yağsız olarak rengi dönene kadar kavurun. Suyunu salacaktır, suyunu çekecek kadar vaktiniz yoksa süzüp bir kenara alabilirsiniz.
  • Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin ve kavurduğunuz etleri ilave edin. Üzerine 2 tane domates veya salça koyduktan ve baharatları da ilave ettikten sonra kaynamış su ilave ederek düdüklü tencerede pişirin. Bu aşamada tuz koymayın.
  • Etler pişerken patatesleri kalem şeklinde doğrayın ve kızartın. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
  • Domates sosu için de tereyağını eritip rendelenmiş domatesleri koyun. Tuz, karabiber ve biraz kekik ekleyip pişirin.
  • Sıra geldi sunuma. Kızarttığınız patatesleri tabaklara paylaştırın. Üzerine sarımsaklı yoğurttan dökün. Onun üzerine domates sosu koyun. En son olarak etlerimizden paylaştırıp soğumadan servis ediyoruz. 
Afiyet olsun…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir