RAMAZAN SOFRALARI 1

    Dün değil tarif girmek bilgisayarın başına bile oturamadım. İftara misafirlerim vardı. Yemekti, temizlikti derken vakit geçiverdi. Bugün de var ama temizlik kısmını atlattığımız için rahatım. Ben de o yüzden birkaç salata tarifi vereyim de yemeklerinizin yanına alternatif olur belki diye düşündüm. İşte soframız..

     Bol salatalı bir sofraydı. Ben genelde yemek davetlerimde salatayı bol çeşitli tutuyorum. Çok da iyi oluyor. Öyle ki hiç ana yemek olmasa salatalarla bile doyuluyor.
Başlangıcımız Ramazan’ın olmazsa olmazı kahvaltılıklar ve hurmaydı.

 Salata olarak kabak salatası,

kırmızı biber salatası,

semizotu salatası

ve hellimli mevsim salatası vardı.

     Sofrada mevsim salatasını göremiyorsunuz, çünkü tam onu sofraya koyacakken misafirlerim geldi ve fotoğraf işini kızlarıma bırakıp misafirlerimin yanına gittim. Ortadaki boşluk o salataya ait.
Semizotu salatası diye bir düşüncem önceden yoktu ama dün pazara gidip de o tazecik semizotunu görünce dayanamadım aldım ve hemen bir çeşit daha koyuverdim.
Gelelim mönüye: Domatesli buğday çorbası, hünkar beğendi, pilav ve tatlı olarak da incir tatlısı. Bu arada çin böreğini de unutmamak lazım. Börekler için galeta ununun gelmesi biraz geciktiği ve hepsi bittiği için onu fotoğraflayamadım.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir