ETİMEKLİ PATLICAN SALATASI

     Pazarda tombul patlıcanları görünce dayanamayıp almıştım. Akşam sebze yemeğim de vardı, ben de patlıcanları salata yapayım dedim. Patlıcanları kızarttım ama etimeğin diyetini kullandım. Biraz tezat oldu galiba. Siz hem diyet etimek kullanın, hem de patlıcanları közleyin. O zaman daha az yağlı olur. Zaten patlıcan, domates sosu ve sarımsaklı yoğurt birbirine çok yakışan şeyler. İstediğiniz gibi bir araya getirebilirsiniz.

MALZEMELER:
3-4 adet patlıcan
1 paket etimek
3-4 adet domates
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber
Kekik
YAPALIM:

  • Ön hazırlık olarak birkaç saat öncesinden patlıcanları alacalı soyup çok fazla büyük olmayacak şekilde dilimleyin. Tuzlu suyun içinde bekletin.
  • Beklemiş patlıcanların suyunu sıkıp tavada sıvı yağda kızartın. Ama “ben diyet yapıyorum, yağlı olmasın derseniz ” tuzlu suda bekletmeden közleyebilirsiniz. Közlediğiniz patlıcanların kabuğunu soyup büyükçe  parçalarsınız.
  • Patlıcanlar kızarırken etimekleri cam tabağınızın altına dizin. Bütün olarak dizdiğiniz gibi birkaç parça şeklinde kırarak da koyabilirsiniz.
  • Tüm etimekleri tabağa dizdikten sonra kızartığınız patlıcanları sıcak sıcak ekmeklerin üzerine dizin.
  • Aynı tavaya rendelenmiş domatesleri koyun ve 1 kaşık da salça ve isterseniz 1-2 diş sarımsak rendesi de ilave edip kavurun.
  • Pişen domatesleri de patlıcanların üzerine koyun. Eğer salatanızı 4-5 saat sonra yiyecekseniz bu aşamadan sonra su koymanıza gerek yok. Ama hemen servis edecekseniz 1 çay bardağı kadar suyu aynı tavanın içinde kaynatıp bunu da üzerlerine gezdirin.
  • En son olarak sarımsaklı yoğurt hazırlayıp domateslerin üzerine dökün. İşte salatanız hazır.

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir