TAVUKLU BÖREK

     Bu böreği ne kadar uzun zamandır yaptığımı, tarifi nereden aldığımı da hatırlamıyorum. İsterseniz börek gibi, isterseniz yemek gibi düşünebilirsiniz. Oldukça da doyurucu. Kızım bunu tadınca ” çakma banduma ” diye isim taktı. Düşününce aslında malzemeleri aynı. Malzemenin kullanış tarzı ile yapılışı farklı. Ama demek ki ağızda bıraktığı tat bandumayı hatırlatıyor.
     Bu tarifi yayınlamak için epey uğraşmam gerekti. Aslında yapılışını çoktan yazmıştım. Ama fotoğraflarına bir türlü ulaşamadım. Bu sıralar fotoğraf konusunda oldukça sıkıntılıyım. 10 gündür fotoğraf makinem bozuk. Telefonumla çekmeye çalışıyorum, o da istediğim gibi olmuyor. Telefondan bilgisayara atmakta zorlanıyorum. Bir an önce tamir olmasını diliyorum. Bizimkiler onca yemeğin, unun, yumurtanın içinde dolaşan makine için az bile diyorlar, yine de iyi dayanmış. Fotoğraf makinem gelsin, artık gözüm gibi bakacağım ona. Şimdi gelelim tarife:  

MALZEMELER:
3 adet yufka
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 adet tavuk göğüs eti
1 su bardağı ceviz
1 yumurta
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
YAPALIM:

  • Tavuk göğüs etini suda haşlayın. Haşlama suyunun içine tuz ve 1 adet küçük kuru soğanı bütün halde atarsanız daha lezzetli olacaktır.
  • Tavuklarınız haşlanıncaya kadar yufkalarınızı pişirebilirisiniz. Yufkaları pişireceğiniz tepsiyi yağlayıp birinci yufkayı içine yayın. Sıvı yağ ile yağlayın. Kenarda kalan fazlalıkları zarf şeklinde üstten alttan, sağdan ve soldan içeriye doğru katlayıp dikdörtgen halini almasını sağlayın. Katların arasına da sıvı yağ sürün.
  • Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde katlayıp üst üste koyun.
  • Tepsiyi 175 derece ısıtılmış fırında yufkalar kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz tavukları haşladığınız sıcak su ile ıslatın. Fırından çıkardığınızda yufkalar kıtır kıtırken ıslatarak yumuşatmanız gerekmektedir. Yufkaların her yerini tavuk suyu ile ıslattıktan sonra içini hazırlayın. 
  • Haşladığınız göğüs etlerini elinizle küçük parçalara ayırın.  İrice parçaladığınız ceviz, tuz ve karabiberle karıştırın. Yufkaların en üstüne bu etleri yayın. Yufkaları uzun kenardan tutarak rulo halinde kıvırın. En uçta kalan kısmını altına gelecek şekilde bir tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Pişen böreği dilimleyerek servis edin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir