ROSTO KÖFTE

      İşte köftenin değişik bir sunumu. Hele ki misafirleriniz geliyorsa basit bir tarifin hoş bir değişimi olacaktır. İsterseniz üzerine salçalı sos da yapıp dökebilirsiniz. Benim çok fazla zamanım yoktu. Annemin gelmesine anca yetiştirebildim zaten. Baharatlarla da tatlandırılınca güzel bir yemek oluyor. Afiyetle…

MALZEMELER:
500 gr. kıyma
1 yumurta
1 adet kuru soğan
2-3 dilim bayat ekmek
Tuz
Karabiber
Kimyon
Maydanoz
1 adet havuç
1 adet patates
1 kase bezelye
Kekik
YAPALIM:

  • Havuç, patates ve bezelye haşlanıp süzülür. Havuç ve patates küçük küçük doğranır. Tuz, karabiber ve kekikle karıştırılır. Haşlamaya üşeniyorsanız hazır garnitür de kullanabilirsiniz.
  • Soğan rendelenir. Kıyma, yumurtanın akı, ufalanmış bayat ekmek, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonla karıştırılıp yoğrulur. 1/2 saat buzdolabında bekletilir.
  • Buzdolabından çıkarılan köfte harcı pişirme kağıdının üzerine 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açılır. Baharatla karıştırılmış sebze harcı bu dikdörtgenin ortasına konur. 
  • Dikdörtgenin kısa uçları ortada birleştirilip kapatılarak ince uzun bir rulo elde edilir. Birleşme yeri alta gelecek şekilde fırında pişirmeye uygun bir kaba yerleştirilir.
  • Yumurtanın sarısı üzerine sürülür.
  • Üzerinin çatlayıp yarılmaması için fırın ısısı ilk önce ızgara şeklinde yalnızca üstten verilir. Üzerine sürdüğünüz yumurta sarısı kızarınca fırının üst ve alt pişirme ayarına getirilir. Yaklaşık 20-30 dakika içinde köfteniz pişecek ve servise hazır hale gelecektir. 10 dakika kadar sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.  

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir