DOMATES ÇORBASI

      Bu sefer de domates çorbası yapayım dedim. Domatesin zamanı değil ama kış için hazırladığım konserve domateslerim olduğu için bu çorbayı yapmak hiç de zor olmadı. Aromalar hoşuma gidiyor, bu çorbaya da değişik bir aroma katmanın yolunu buldum. Domatesleri kekikle soğan ve sarımsakla tatlandırdım. İşte o zaman sade bir domates çorbası olmaktan çıktı. 

MALZEMELER:
4-5 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet sarımsak
Kekik
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı tavuk suyu ve su karışımı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tepeleme yemek kaşığı un

YAPALIM:

  • Domatesler enine yuvarlak kesilir. Ama benim gibi konserve kullanıyorsanız zaten doğranmış olacaktır.
  • Tepsiye yerleştirilen domateslerin üzerine piyaz gibi doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsaklar konur. Kekik, taze çekilmiş karabiber ve toz şeker serpilir. Zeytinyağı gezdirilir.
  • Tepsi 200 dereceye ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirilir. 
  • Pişen domatesler üzerindeki malzemeleriyle birlikte blendra konulup parçalanır.
  • Diğer taraftan çorba tenceresine tereyağı konup eritilir. İçine 1 tepeleme yemek kaşığı un konup kavrulur. Un kavrulunca blendrda parçalanmış domatesler süzgeçte süzüldükten sonra una ilave edilir ve birkaç kez kavrulup suyu konur. Ben 1 su bardağı kadarını tavuk suyu koyarken geri kalanını normal su olarak kullanıyorum. Suyun oranlarını zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
  • Çorba kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 15 dakika kadar pişirildikten sonra üzerine rendelenmiş kaşarla birlikte servis edilir. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir