PİRİNÇLİ SALATA

     Bu salatayı da bir akşam gezmesinde yemiştim. Tadı damağımda kalmıştı. Eve gelir gelmez içinde ne varsa hemen yazmıştım, ileride lazım olur diye. İşte lazım oluverdi. Niye hemen yazdığımı da şimdi anladım, sonradan hatırlanması zor, o kadar çok çeşit var ki içinde. 
     Her şeyi koyduktan sonra bir lezzet farkı fark ettim. Bir şey eksikti. Acaba farklı bir baharat mı, yoksa farklı bir sos mu vardı diye düşünürken arayıp sormak daha kolay geldi. Meğerse ki pirinci tavukla birlikte pişirmiş, tavuk suyuna gibi piştiği için lezzetliymiş. Şimdilik benim için geçti ama bir dahaki sefere ben de öyle yapacağım. Size de bu şekilde tarif ediyorum.

MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su ( 1 bardağı tavuk suyu da olabilir)
1 kuru soğan
Yeşil soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tavuk göğüs eti
300 gr hazır garnitür
Maydanoz
Dereotu
3-4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış fasulye
2 yemek kaşığı limon suyu
Pancar turşusu

YAPALIM:

  • Bir saat kadar öncesinden pirinç kaynamış su ile ıslatılır.
  • Kuru soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağda kavrulur. İyice yıkanıp süzülmüş ve nişastası akıtılmış pirinç eklenir, kavrulmaya devam edilir.
  • Su eklenir, kaynayınca altı kısılıp pilav gibi pişirilmeye bırakılır.  Bu aşamada önceden haşlanmış tavuklar ince didiklenerek pirinçlerin üzerine konulursa daha lezzetli (! ) olacaktır.
  • Pirinçler pişerken maydanoz, dereotu ve yeşil soğan ince kıyılır. Hazır garnitür ve mısır süzülür. Pancar turşusu doğranır.
  • Pirinçler pişip bira da demini aldıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alınarak diğer tüm malzemeler içine katılarak karıştırılır.
  • Biraz zeytinyağı ve limon suyu eklenir. Servis tabağına alınır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir