GÜNÜMÜZ VARDI…

    Aslında günümüz iki hafta önce vardı. Ama ben maalesef fotoğraf makinemi yanıma almayı unuttuğum için biraz gecikmeli olarak yayımlayabiliyorum. Fotoğraf makinesinin sahibini biraz tehdit ettikten sonra fotoğrafları alabildim.
     Bu sefer Ferhan’daydık. Bizim için çok güzel şeyler yapmıştı, bir de benim görüntüleyeceğimi bildiği için süslemelere de emek harcamıştı. Her tatlının üzeri, her pastanın kenarı, her salatanın üzeri özenle yapılmıştı. Masa düzenimiz bile pek güzeldi. Arkadaşlarımın bunları düşünmeleri çok hoşuma gidiyor. Ben de hemen onun bu özenle hazırlanmış, lezzetli ve estetik gün sofrasını yayımlamak istedim. Bu arada benim tariflerimden de lahana salatası vardı, beğenilmek ve takip edilmek kadar yaptıklarımın yapılması, işte bu çok güzel…

Dolu dolu nefis bir sofra…

Bunlar ıspanaklı börekler… Arkada kabak tatlısı.

     En öndeki salata lahana salatası, demek ki iyi tarif etmişim, aynen benimki gibi olmuştu. Ama üzerindeki gül tamamen Ferhan’ın eseri. Yanında turşuyla da iyi gitmişti.
     Arkada üzeri portakal dilimleriyle süslenmiş portakallı sütlü tatlı.

Ispanak yemeyenler için peynirli börek… Bizim içinse ikisi de var.

Tatlılardan biri, üzeri kalplerle süslenmiş, ortasına çiçek kondurulmuş…

     Bunun ismini de ben koyayım, çünkü Ferhan’a özel bir tarif bu, kendisi uydurdum diyor ama iyi uydurulmuş. En altta patates salatası, üzerinde havuç, onun üstünde de Rus salatası… Üç değişik tat bir arada. Yine görüntüye önem verilerek maydanoz ve kırmızı biberle süslenmiş.

     Kastamonulu birinin evine giderseniz bir Kastamonu yemeği de bulunması gayet doğal oluyor. Bu da ekşili pilav. Pek çok otla ve siyez bulguru ile hazırlanan ve tereyağı ile de tadına tat katılan bir çeşit yöresel yemek…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir