BAYAT EKMEK PİZZASI

     Evde 2-3 gün önce aldığım bir bütün ekmeğim vardı. Bizimkiler bayat ekmek yemeği pek sevmiyorlar. Yeni ekmek alsam ertesi günü bu ekmek küflenecek. En iyisi bunu değerlendirmek diye düşündüm. Pizza da bunun için en güzel değerlenme yolu.
     Kızlarımdan birinin sucuğa karşı alerjisi var, diğeri de sucuk ve sosis seviyor. En iyisi pizzanın yarısını peynirli yapmaktı. Bu arada alerjisi olanın evde olmadığını fark ettiğimde planlamamı çoktan yapmıştım. Ben de hiç değişiklik yapmadan pizzamı aynı tepside iki ayrı çeşit olarak yaptım.

 

MALZEMELER: 

1 bayat ekmek
1.5-2 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3-4 domates
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber kekik, fesleğen
2 sosis
Sucuk
1 su bardağı rende kaşar
Beyaz peynir
1/2 kutu labne peyniri
1 adet kırmızı biber
1-2 adet sivri biber

YAPILIŞI:

  • Ekmeği küçük parçalara bölerek işe başlıyoruz. İsterseniz elinizle, isterseniz bıçakla parçalayabilirsiniz, düzgün oması önemli değil.
  • Diğer taraftan büyükçe bir kabın içinde yumurta, süt ve sıvı yağı çırpıyoruz. İyice birbirine karışınca ekmekleri bunun içine katıp karıştırıyoruz ve içine çekmesi için bir kenarda bırakıyoruz.
  • Bu arada biz de pizzanın sosunu yapmaya başlıyoruz. Domatesleri rendeleyip sıvı yağ koyduğumuz tavaya alıyor ve kavuruyoruz. Domatesler iyice kavrulunca içine salçaları katıyor ve karıştırıyoruz. Hepsi pişince toz şekeri ve ezdiğimiz sarımsakları ekliyoruz. Sonra da baharatları koyup altını kapatıyoruz.
  • Ekmeklerimizi bir kere daha karıştırıp yağladığımız ya da pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye, aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştiriyoruz. Biraz da üzerlerine bastırıp yayıyoruz.
  • Sonra hazırladığımız sosu bu ekmekli tabanın üzerine sürüyoruz.

  • Bu aşamadan sonrası size kalmış. Dilediğiniz malzemeyi üzerine koyabilirsiniz. Ben yarısına haşladığım sosisleri, kestiğim sucukları, diğer tarafına peynirleri koydum. ( Ben sosisleri yarım bardak kadar su, 1 yemek kaşığı salça, 1 diş sarımsak ve kekikle haşlıyorum. Biraz şişince alıyorum.)
  • Peynirleri rendelenmiş şekilde ya da küp küp doğrayarak yerleştirebilirsiniz. Benim tost kaşarım da vardı, bir kısmını da ondan koydum. Yarım paket de labne peynirim vardı, onu da pizzanın üzerine paylaştırdım.
  • Her iki çeşidin üzerine közlenmiş kırmızı biberi doğrayarak koyabilirsiniz. Yeşil biberleri de pişmeme ihtimaline karşı biraz yağda öldürdükten sonra koydum.

  • Şimdi her şeyiyle hazır olan pizzayı önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyabiliriz. Biz de kaşarlarımızı rendeleyeceğiz. Pizza 15-20 dakikada pişer vaziyete geliyor, o zaman rendelediğimiz kaşarları üzerine serpip 5-6 dakika daha pişiriyoruz ve pizzamız servise hazır.

Herkese afiyet olsun…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir