KREP KIRIĞI

Pasta tariflerinde, dondurmalarda, muhallebilerde ve tatlılarda çıtırlık katmak amacıyla kullanabileceğiniz, elinizde yumurta akı varsa değerlendirebileceğiniz bir tarif. Fransız bisküvisi veya yabancı tariflerde “Pailleté Feuilletine” olarak rastlayabilirsiniz. Özellikle pastalarda erimiş çikolata ile karıştırılarak harika bir doku oluşturacaktır.

Daha önce krep yaptıysanız uçta kalan ince kısımların nasıl da kıtır olduğunu fark etmişsinizdir. Burada yaptığımız da incecik bir krebi pullara ufalamaktan ibarettir. Hamuru yapmak oldukça kolaydır, çatal kullanarak veya çırpma teliyle ya da mikserle malzemeleri birbirine karıştırabilirsiniz. Kıvamı ise kurabiye kadar koyu değil ama kek kadar da sıvı olmamalı, ikisinin arasında bir kıvam olmalıdır. Spatula ile ince bir katman halinde yaymak için biraz zaman ve tecrübe gerekebilir. İlk yaptıklarınız biraz daha kalın olabilir ama sonradan ince olarak sıvamaya alışacaksınız.

Pişirmek için en kullanışlı malzeme silpat olacaktır. Çünkü pişirme kağıdı kullandığınızda hamura yapışacak ve ince katman yapmak zor olacaktır. Ama silpata yaymak çok daha kolaydır. Ayrıca biraz daha kalın bir yüzey olduğu için hemen pişip yanması ihtimali azdır.

Fırınınızın sıcaklığı, fırının her yerinin aynı derecede ısınıp ısınmadığı, kapağı sık açarsanız soğuması hepsi kaç dakikada pişeceğini etkileyecektir. Ama fırına atıp başka işlerle uğraşmayın. İlk 4-5 dakikadan sonra sık aralıklarla kontrol edin. Ne kadar kolay yanabileceğini tahmin edemezsiniz.

KREP KIRIĞI

Hazırlama Süresi 10 dk
Pişirme Süresi 10 dk
Kategori Tatlı

Malzemeler
  

  • 3 yumurta akı 75 gr
  • 100 gr pudra şekeri
  • 100 gr tereyağı erimiş
  • 100 gr un

Talimatlar
 

  • Yumurta aklarını çırpın.
  • Pudra şekerini ekleyip karıştırın.
  • Erimiş tereyağı ve unu da ekleyin, kekten biraz daha kıvamlı kurabiye hamurundan daha cıvık bir kıvamı olsun.
  • Silpata spatula yardımı ile mümkün olduğunca incecik yayın. 170 derecede 7-8 dakika kızarana kadar pişirin. Hafif soğuyunca yine spatula ile kazıyıp çıkarın ve elinizle ufalayın.
  • Hamur bitene kadar pişirmeye devam edin. Bu miktardan 3 tepsi kadar çıkacaktır. Hamur tamamen soğuyunca kavanoza koyup sonra kullanmak üzere muhafaza edin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir