COCOTOP

Daha önce başlattığımız ve bir takım talihsizlikler yüzünden ara verdiğimiz ve sağlıklı tarifleri uygulama üzerine yaptığımız atölyelerimizde çok sevilen bir tarifti. Yerken kesinlikle sağlıklı olduğunu hissetmediğiniz, aynı diğer şekerli atıştırmalıklar kadar lezzeti olan bir karışımdı bu. Özellikle sağlıklı beslenmeye başlamışsanız ve çikolata krizleriniz varsa, arada tatlı bir şeyler canınız çekiyorsa kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir alternatif.

Ama tabii ki burada da dikkat edilmesi gereken şey miktar. Sağlıklı olması miktar kısıtlamasının olmaması anlamına gelmiyor. Zaten 2 tane yeseniz bile size yetecektir. Kalanını bir sonraki güne saklayın, ya da ikram edin. Hatta ikram ederken de neler içerdiğini ve neler içermediğini söylemeyin ki ön yargı olmasın. Çünkü bu tür gıdalara “sağlıklı ” kelimesi eklenince özellikle bazı insanlar denemek bile istemiyor. Daha önce hiç böyle şeyler denemedikleri için hep kötü propagandalara inanıyorlar.

Cocotop Nasıl Yapılır?

Hindistan Cevizi Yağı: Sağlıklı yağlardan birini kullanıyoruz, o da çok az miktarda. Çünkü malzemeleri bir arada tutmak için ihtiyacımız var. Normalde çok sıcak olmayan zamanlarda katı halde olan yağı biraz sızak suyun üzerinde tutarak sıvılaştırabilirsiniz.

Bal: Şeker yerine tatlandırıcı olarak kullanıyoruz ama onun da miktarı çok az. Eriyen Hindiztan cevizi yağında karıştırmak kolay olacaktır.

Labne Peyniri: Yine malzeme yapıştırıcısı ve tutucusu olarak kullanılan ve aynı zamanda lezzet veren malzeme.

Malzemeleri karıştırdıktan sonra yuvarlamakta güçlük çekerseniz bir süre buzdolabında bekletin yağ katılaşacağı için daha kolay olacaktır. Yine yuvarlandıktan sonra da buzdolabına koyun.

Çikolataya bulandıktan sonra pişirme kağıdı üzerine koymazsanız donunca tabaktan ayıramazsınız, yaptıklarınız boşa gider.

COCOTOP

Hem sağlıklı hem lezzetli
Hazırlama Süresi 20 dk
Kategori diyet, sağlıklı, Tatlı

Malzemeler
  

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 100 gr bitter çikolata %70 kakao içeren

Talimatlar
 

  • Erimiş hindistan cevizi yağı içine balı koyun ve karıştırın.
  • Hindistan cevizi rendesi ve labneyi de ekleyerek karıştırın. Cevizden küçük toplar yapıp yuvarlayın. Sonra buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Çikolatayı ben mari eritin. Topları çikolataya bulayın. Hatta üzerine beyaz çikolata ile süsler de yapabilirsiniz. Çikolataya bulanmış topları pişirme kağıdı üzerinde buzdolabında soğumaya bırakın.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir