FISTIK EZMELİ BAR

Fıstık gibi tarif istiyorsanız buyurun. Nedense hep çikolatalı veya fıstıklı şeyleri kahveyle çok yakıştırıyorum. Hatta kendi yaptığım fıstık ezmesini yemek istiyorsam öncesinde bir kahve demliyorum. Benim için fıstık-çikolata ve kahve ayrılmaz birliktelikler.

Fıstık Ezmeli Bar Yaparken Kullanılan Malzemeler:

Fıstık Ezmesi: Tabii ki olmazsa olmaz bir malzeme. Yine her zamanki gibi kolay ve zor olan malzeme seçiminden söz etmem gerekecek; kolay olanı hazır fıstık ezmesi alıp kullanmak. Zor olan fakat benim tercih ettiğim ise evde kendi yaptığınız fıstık ezmesini kullanmak. Aslında çok da zor olmayan ve bititkçe hemen yenisini yaptığım bir şey fıstık ezmesi. Taze fıstığı kavurup kabuğunu ayırdıktan sonra blendırda yağını çıkarıncaya ve pürüzsüz olana kadar çekmekten ibaret genel anlamda. Püf noktalarını çok yakında ayrıntısıyla paylaşmalıyım diye düşündüm şimdi. Yakında eyleme geçiyorum.

Tereyağı: Farkında mısınız bilmiyorum ama bunun da evde yapılanını tarif olarak paylaşmıştım. Gerek duyuyorsanız bakabilirsiniz.

Pudra Şekeri: Bu da mı dediğinizi duyar gibiyim ama şeker fiyatları bu kadar artmışken, evde bunu çekebilecek blendırınız varsa neden olmasın. Oluyor da benim için, sadece şekeri blendırda çekmek, yapmanız gereken başka bir şey yok. Fazla yapın, kavanozda beklesin. Beklerken topaklanma olabilir, merak etmeyin. Peki neden paketli aldıklarımız çoğunlukla topaklanmıyor, çünkü içine bunu önlemek için nişasta karıştırıyorlar.

Bisküvi: Dilediğiniz bir bisküvi olsun ama içi sade olsun, öyle üzüm falan karışık olmasın. Yoksa benim gibi yeniden başka denemeler yapmak zorunda kalırsınız. Burçak olabilir mesela.

Fıstık Ezmeli Bar Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını erimiş olarak kullanacağız.
  2. Bisküvileri un gibi ezeceğiz. Sonra fıstık ezmesi, ve pudra şekeri ile karıştıracağız. Sonra da 15 cm.lik kare cam kabın içine düzgünce yayıp bekleteceğiz.
  3. Üzeri için erimiş çikolata ile fıstık ezmesini karıştırıp üzerine yayacağız ve buzdolabında soğutup birkaç saat sonra dilimleyerek servis edeceğiz. Ama dilimlerimiz küçük olsun lütfen.

FISTIK EZMELİ BAR

Hazırlama Süresi 15 dk
Kategori Tatlı
Porsiyon 6 kişi

Malzemeler
  

  • 210 gr tereyağı
  • 300 gr fıstık ezmesi
  • 210 gr pudra şekeri
  • 240 gr bisküvi
  • 280 gr çikolata
  • 65 gr fıstık ezmesi (üzeri için)

Talimatlar
 

  • Tereyağını eritin. Bisküvileri ince ezin.
  • Bu malzemeleri pudra şekeri ve fıstık ezmesi ile karıştırın. Taban malzemesi olarak kaba yayın.
  • Üzeri için çikolatayı Ben mari eritin, fıstık ezmesi ile karıştırıp fazla beklemeden üzerine yayın. Streçleyip buzdolabına kaldırın.
  • Servisten önce çıkarın, biraz oda ısısında beklesin, sonra çok daha kolay dilimleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir