SARIMSAK CONFIT

Confit aslında proteinleri uzun süre saklamak için yapılan bir teknik. Onları kendi yağında, uzun süreli düşük ısıda pişirerek yapılıyor. Böylece hem çok güzel pişmeleri hem de sonradan uzun süre saklamaları sağlanıyor. Ama sadece proteinler için kullanılmıyor, bazı sebzeleri de saklayabilmek için zeytinyağında uzun süre pişirerek saklayabiliyorsunuz. Mesela domates ya da sarımsak. Üstelik içindeki yağa da çok güzel bir aroma veriyor ve sarımsak confit olan yağı kullandığınız yemeğe çok güzel bir sarımsak aroması da katmış oluyorsunuz.

Confit sarımsak yapmak için fırını 110 dereceye ısıtıp içine ısıya dayanıklı bir kap, kabın içinde zeytinyağı ve sarımsak koymak gerekiyor. Sarımsakları kabuğunu soyarak koyabilirsiniz ama pişip tamamen yağın içine karışmasını istemiyorsanız kabuklu olarak da koyarsınız. Biraz tembel işi gibi gözükebilir ama çok mantıklı bir yöntem.

Kabın ağzını kapatmamız lazım. Bunu da ısıya dayanıklı kapağı varsa o şekilde yapabileceğiniz gibi önce yağlı kağıt, üzerine alüminyum folyo ile sararak da yapabilirsiniz.

Ardından 110 derece ısınmış fırında en az 2-2.5 saat kadar, sarımsaklar yumuşayıncaya kadar pişirmeniz lazım.

Pişen sarımsakları yağı ile birlikte bir kavanoza koyun, kapağını kapatın, en az 1 ay dilediğiniz yemeğe kullanın. Hatta canınız tost mu çekti, kıpkırmızı kızarmış ekşi mayalı ekmeğin üzerine sarımsakları kabuğundan patlatıp sürüp yiyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir