FINDIKLI KREM PRALİN

Pralin aslında çikolatalarda duyduğumuz bir kelime ve bize Çoğu kelime gibi Fransızca’dan gelmiş. Aslında pralin Badem veya fındığın karamelize şekerle kaplanmış hali. Bir de bunu blendırdan geçirirseniz kendi yağını ortaya çıkarıp çok güzel bir krem haline gelecektir. Peki ne işimize yarayacak bu diye düşünmeyin. Hemen ardından gelecek tariflere ekleyeceğimiz için bu güzelliğin tarifini veriyorum.

Bol fındık, bol yağ, şeker; aman Tanrım tam da diyet yapanlara göre bir tarif olacak. Amacımız fındığın lezzetini arttırmak, karamelize edip sonra yağını çıkarmak ve pürüzsüz bir krema haline getirmek. Onun için önce fırında kavuruyoruz, sonra şeker ilave edip tavada karamelize şekerle karışmasını sağlıyoruz. Son olarak da güçlü bir rondoda çekerek krema kıvamına getiriyoruz. Rondoda çekerken önce karamelli fındık küçük parçalara ayrılacak, ardından şekerli bir karışım haline gelecek, sonra da yağı da çıkıp krem gibi olacaktır. Rondonun güçlü olması ısınmasını ve zarar görmesini engelleyecektir. Yoksa daha dikkatli olmanız ve arada bir dinlendirmeniz gerekecektir.

Yaptığınız bu fındıklı kremi 1 aya kadar kapalı bir kavanozda saklayıp tatlılarda kullanabilirsiniz. Daha sonra da dayanıklı olur ama içindeki şekerin özelliği bozulacağı için biraz ısıtmak gerekebilir.

FINDIKLI KREM PRALİN

Hazırlama Süresi 20 dk
Kategori Tatlı

Malzemeler
  

  • 240 gr fındık ( ya da fındık ve badem karışımı)
  • 200 gr toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ

Talimatlar
 

  • Kuruyemişleri 200 derece ısınmış fırında 8-10 dakika kavurun.
  • Sonra tavaya alıp şekerin yarısını ilave edip orta ateşte kavurun, şeker biraz eriyince kalan yarısını ilave edin. Sonra karamelize olana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Pişirme kağıdına yayıp soğuması için bekletin.
  • Soğuyunca küçük parçalara kırıp miksere alın, yağı ekleyip macun gibi olana kadar öğütün. Akışkan bir hale gelince soğuması için biraz bekleyin ve sonra kavanoza koyup buzdolabına kaldırın. 1 ay kadar bu şekilde kullanabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir