PESTO SOSLU KANEPE

   Evde kaldığımız için bizim gibi evde kalanları da çöpe atmamak için değerlendirmemiz gerekiyor. Evren şefimiz sık sık şunu vurguluyor, ben de bu söze bayılıyorum: “Bizi bu yeşillikler kurtaracak”. Yeşillikleri bu aralar ben de sofradan eksik etmiyorum.
   Her gün bağışıklık güçlendirici başka bir karışımı görüyoruz, aklımıza yatanları da kullanıyoruz tabii. Zeytinyağının içine zerdeçal ve onu aktive etmek için de karabiberle karıştırmak gibi. Masanın üzerinde duruyor, kahvaltıda, yemekte canınız çektiğinde ekmek banıyorsunuz. Bakıyorsunuz ki kanepenin üzerine zeytinyağı gezdirmek lazım, bunu kullanıyorsunuz. Böylece yeşilliklerimi değerlendirdim, kolesterolü düşürmek için kullandığım cevizleri koydum, tabii sarımsaksız olmaz. Protein olarak da yumurtamız var. Şahane bir tarif oldu bence… 

PESTO SOS YAPIMI:

  • Yeşillik olarak evde kalmış her şeyi kullanabilirsiniz. İlla ki fesleğen kullanmanıza gerek yok, tabii ki fesleğen olması tercihimizdir ama ben solmak üzere olan roka, tere ve maydanozu kullandım.
  • İkinci olarak olmazsa olmazımız çam fıstığı ama bunun yerine de ceviz, fındık, fıstık ya da badem, evde ne varsa katabilirsiniz. Miktarı da size kalmış. Ama kullanmadan önce tavada biraz kavurursanız tadını daha güzel verecektir.
  • Bir de parmesan peyniri rendelememiz lazım. Onu da bulmamız zor olacağı için eski kaşar veya güzel aromalı bir başka peynir tercih edebiliriz.
  • Bir diş sarımsak, tuz ve karabiberden sonra değiştiremeyeceğimiz bir lezzet sızma zeytinyağı. Azar azar ekleyip sos kıvamına gelene kadar parçalayıcı ile çekmek gerekiyor. 
  • Sonra koyun bir kavanoza ve dilediğiniz yerde kullanın.
Ben mi ne yaptım? Önce bir dilim ekşi mayalı ekmek dilimini kızarttım. Sıcak sıcakken üzerine pesto sosu sürdüm. Sonra az miktarda acı sos onun üzerine gezdirdim. 1 yumurtayı poşe tarzda pişirdim. Bunun üzerine koyup üzerine biraz kajun baharatı ve çok az da sızma zeytinyağı gezdirdim. Hatta elimde zerdeçal ve karabiber karıştırılmış biraz zeytinyağı vardı, onu kullandım. Nefis bir kahvaltı oldu.

KAJUN BAHARATI bulamayanlar için karışım burada:
Acı toz biber
Tatlı toz kırmızı biber
Sarımsak tozu
Karabiber
Kekik
Tuz
Eklenebilecekler:
Beyaz biber
Kereviz tozu
Yenibahar
Kimyon
Soğan tozu

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir