HİNDİSTAN CEVİZLİ KAYISILI KURABİYE

  Herkese kolay gelsin, Allah kolaylıklar versin. Hiç öyle evdeyiz, dışarı çıkamıyoruz diye mızmızlanmayın. Bu anların keyfini çıkarmaya çalışın. 
    Hayatımızda ilk defa birileri pause tuşuna bastı. Ama bunu bizim isteğimiz dışında yaptı. Belki de çoğumuz bu yüzden kızıyoruz. Bu olay bir yıl boyunca beklediğimiz o tatillerden oldukça farklı. O zaman da aslında tatil yapamıyorduk ki. Yine bir tatil telaşı, arkasından eve dönme telaşıdır sürüp gidiyordu. Oysa şimdi birileri “durun” dedi. Her şeyi bir kenara bırakıp “durun”. İşinize, koşturmacanıza, arkadaşlarınıza, çevrenize ara verin. Sadece evinizle ilgilenin. Kendinize ve en yakın sevdiklerinize zaman harcayın, zamanınızı sadece onlara ayırın. Hem de bunu yalnızca birkaç kişiye değil, bir gruba değil, tüm dünyaya dediler. Kim derdi ki dönmeye devam eden dünyada dönen bizler duracaktık. 
    Duralım ve biraz da kendimizi dinleyin. Geçmişimize arkamızı dönüp bir bakın. Her şeyi bir gözden geçirin. Yanlışlarımızı düzeltmeye çalışın. Bunu yapabilmenin tadını çıkarın. Bunu bu durumda bile yapamayan bizlerin yerine de yapın. Bizim yerimizde olmayı değil, yanımızda olmaya çalışın. Kurallara uyarak bize destek olmaya çalışın ki bu durumu en kısa sürede atlatabilelim. Bizim için de bir bardak çay koyun kendi bardağınızın yanına. Bir tabak da bize hazırlayın. Bir gün gelecek arkamızı dönüp neler yaşadığımızı gençlere hikaye diye anlatacağımız günler gelecek ve o zaman o çayı birlikte yudumlayacağız inşallah…

MALZEMELER:
125 gr margarin
1 yumurta
2.5 yemek kaşığı pudra şekeri
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı doğranmış kayısı
1 çay bardağı Hindistan cevizi
YAPALIM:

  • Oda ısısında yumuşamış margarinle yumurta sarısını çırpın.
  • Pudra şekerini ekleyip iyice karışmasını sağlayın.
  • Unu kontrollü olarak ekleyin. İçine karbonatı koyunca üzerine birkaç damla limon sıkın ve hepsini yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelince küçük doğranmış kayısıları da ekleyin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, önce çırpılmış yumurta akına sonra Hindistan cevizine bulayın ve pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirin.
  • 170 derece fırında 13-15 dakika hafif renk alana kadar pişirin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir