TAVUK SUYU

   Mümkünse soframızda katkı maddeli hiçbir şey kullanmayalım ve çocuklarımıza böyle şeyler yedirmeyelim. Marketlerde et suyu, tavuk suyu diye satılan ürünlerden almak yerine biraz zaman harcayarak, içinde ne olduğunu bildiğimiz tavuk suyunu yapalım. Baharat ve sebzelerle çeşnilendirdiğimiz bu tavuk suyunu dondurarak dilediğimiz zaman çorbalarda pilavlarda kullanabilirsiniz.

   Ben zorda kalmadıkça tavuk alırken bütün tavuk almayı tercih ediyorum. Tavuğu parçalaması hiç de zor değil. Butlarını kanatlarını ve göğüs etlerini çıkardıktan sonra kalan bol kemikli ve az etli kısmından da tavuk suyu yapıyorum. İsterseniz bunu yapmak yerine marketlerden tavuk karkas alıp onlardan da suyunu yapabilirsiniz. Sonra da tek yapacağınız bunları ufak paketler halinde buzluğa atmak. Bir diğer yöntem de buzluk poşetlerine koymak. O zaman da istediğiniz kadarını kesip eritebilirsiniz.

Tavuk Suyu Nasıl Yapılır?

  • Tavuk suyunu yapmak için tavuk karkasları fırın tepsisine koyarak renk değiştirinceye kadar 200 derecede pişirin. Pişerken bir taraftan kendi yağı da tepsiye akacaktır.
  • Tencerede suyu kaynatıp pişen tavukları ve tepsideki yağı içine koyun ve kapağını kapatın. Suyun miktarı tavuk etlerinin üzerini geçecek kadar olmalıdır. Arada bir üzerinde oluşan köpükleri alın. Kaynayınca kapağını açıp ve düşük ısıda 1-2 saat kadar pişirin. 
  • Sonra 1 adet kuru soğanı ve havucu jülyen doğrayın ve sıvı yağda tavada pembeleştirin. Bunları tavukların içine ekleyin. Kereviz yaprağı, defne, tane karabiber ve yarım limonu içine atın. Kapağı kapatıp 45 dakika- 1 saat kadar da bu aromalarla pişirin.
  • Daha sonra kapağı açık olarak 1 saat kadar daha pişirin. Sonrasında ocaktan alın. Ilınınca içindeki etleri çıkarıp süzün. Dilerseniz hemen kullanın, dilerseniz küçük porsiyonluk kaplara koyup buzlukta bekletin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir