DOMATES CONFIT

   Yapımı oldukça basit ama sadece biraz zaman alan, oldukça havalı bir tarif var sırada. Bu tarif de kızımın favorilerinden. Geçen gün yaptığımız onlarca kiloluk domates şişeleme işlemi sırasında ısrarla yapmamızı istediği ama zaman olmadığı için ertelediğimiz bir tarif olmuştu. 
   Unutmayalım diye de mail adresimize kaydetmiştik. O günden beri aklımdaydı. Geçen gün dayanamayıp aldığım domatesler bahçeden topladıklarımızla birlikte epey bir yekün tutunca değerlendirme gerekti. Ben de hemen bu tarifi denemek istedim. 
   Yapılacak şey çok basit aslında. Domatesleri kabuklarını soyduktan sonra enlemesine ortadan ikiye kesiyorsunuz. Fırın tepsisine miktardan kaçınmadan zeytin yağını döküyorsunuz. Sonra üzerine taze kekik dalları serpiştiriyorsunuz. Biraz da deniz tuzu koyup domatesleri kesik yüzeyleri alta gelecek şekilde yerleştiriyorsunuz. Domateslerin üzerine de deniz tuzu serpiyorsunuz. Fırını 130 dereceye ısıtıp tepsiyi içine koyduktan sonra yapılacak tek şey 20-30 dakikada bir kenarlardaki zeytin yağını fırça ile domateslerin üzerine sürmek. Böylece kurumalarını engellemiş oluyorsunuz. Bu şekilde 2 saat boyunca domatesler zeytin yağında, kekik lezzetini de içine alarak pişene kadar devam ediyorsunuz. 
   Sonra da servis tabağına alıp zeytin yağına ekmeğinizi bandıra bandıra yiyorsunuz. Ya da kalanını bir kavanoza buzdolabına koyarak 10 gün boyunca muhafaza ediyorsunuz. Harika değil mi…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir