PANCARLI RULO ATIŞTIRMALIKLAR

    Bu sefer tarifi kızımdan aldım. Gayet sevimli, renkli, görseli güzel, kolay atıştırmalıklar arıyorsanız ve de krep yapmayı biliyorsanız hiç de zor olmayan bir tarif var burada. Yemek öncesi atıştırmalık olarak sunabileceğiniz gibi iftar sofralarında da sofrada yerini alabilecek bir tarif…

MALZEMELER:
2 yumurta
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı pancar suyu
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Tuz
Labne peynir
Marul yaprakları
Hindi füme
Kırmızı kapya biber
YAPALIM:

  • Yumurta, süt ve pancar suyu derin bir kaba konur. İçine azar azar un ve tuz ilavesiyle koyu kıvamlı bir sıvı olana kadar çırpılır.
  • Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ konup kızdırılır, yağ kızınca bir kepçe yardımıyla önce tavanın ortasına dökülür, sonra tava eğilerek her tarafına yayılır. Böylece ince bir hamur elde edilir.
  • Hamurun bir tarafı kızarınca spatula yardımıyla diğer tarafı çevrilir.
  • Diğer tarafı da kızarınca kenara alınır. Sonraki hamuru pişirmek için yine bir kaşık sıvı yağ ile tava yağlanır ve aynı işlem tekrarlanır.
  • Her bir krep hamuruna labne peynir sürülür. Üzerine marul yaprakları yerleştirilir. Hindi fümeler koyulduktan sonra ince kesilmiş kapya biberler serpiştirilir. Sıkıca sarılarak rulo yapılır. Buzdolabında üzeri streçle kapalı olarak birkaç saat bekletilir. 3 cm kalınlığında kesilerek servis edilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir