NAPOLYON TATLISI

   Ramazan nasıl geçiyor? Son iki günü saymazsak oldukça serin bir ramazanla karşı karşıyayız. Tek problemimiz gece uykularımızın bölünmesi ve akşam yemek için çok az zamanımızın kalması. Elinizin altında devamlı su bulunmazsa yeteri kadar sıvı almanız zor olabilir. Normal su size de şişkinlik yapıyorsa benim yöntemimi deneyebilirsiniz. 1 litre kadar suyun içine 1-2 dilim limon suyunu sıkıp koyuyorum. Yarım elmayı dilimleyip ekliyorum. 1 tane çubuk tarçın, 1 çay kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı da kendi yaptığım sirkeyi koyuyorum. Bunu öğlen gibi hazırlıyorum ve iftardan sonra devamlı yanımda oluyor, olabildiğince içmeye çalışıyorum. Artarsa ya da iftarda başka bir yere davetli isek sahurda içmeye çalışıyorum. Suyu sade içmekten daha kolay ve tadı da güzel. Bir de böyle deneyin.
   Gelelim tatlımıza. Sütlü tatlılar ramazan için daha çok önerilenler. Ben içine bazı ilaveler ve karamel sayesinde şerbeti tatlıyı aratmayacak bir hale getirdim. O kadar da lezzetli oldu ki. Bir de böyle deneyin…

MALZEMELER:
1lt süt
3/4 su bardağı toz şeker
1 yumurta
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
50 gr margarin
1 kutu krema
KARAMELİ İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 kutu krema
1 yemek kaşığı margarin
2-3 yaprak milföy
Fındık kırıkları
2 muz
1/2 paket bisküvi
YAPALIM:

  • Bisküvileri ezip toz haline getirin. Muzları ince dilimleyin. 6 adet kup bardağına bisküvileri paylaştırın, muzları da yan çeperine dizin.
  • Şeker, yumurta, un ve nişastayı tencereye alın. Üzerine sütü ilave edip çırpıcı ile karıştırın, pürüzsüz hale getirin. Karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp margarini ekleyin, eriyinceye kadar karıştırın.
  • Ardından kremayı ekleyip çırpın.
  • Bekletmeden hazırladığınız kup bardaklarına paylaştırın. Biraz ılınınca buzdolabına kaldırın.
  • Karamel için şekeri tencereye alın ve ocakta eriyip karamelize oluncaya kadar pişirin. Dikkat edin yanmasın.
  • Eriyince ocağı kısıp içine sıcak suyu ve margarini koyun. Bir taraftan da kremayı başka bir kapta ısıtın. Margarin eriyince kremayı da ekleyin. Önce biraz sertleşebilir ama sonra eriyecektir. Her şey eriyince ocaktan alın, biraz soğusun ama arada bir karıştırın ki üzeri kabuklaşmasın.
  • Dolaptaki muhallebi iyice soğuyup karamel ılınınca üzerine dökün ve yine buzdolabına koyun.
  • Milföyleri çatalla delip fırında kızartın. Servis etmeye yakın milföyleri elinizle kırıklayıp fındıkla birlikte üzerini süsleyin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir