KEDİ TEMALI DOĞUM GÜNÜ

   Bu sefer doğum günü postunu ben yazmayacağım ama doğum günü yayınlarımda sık sık adı geçen en ünlü yardımcılarımdan Öykü yazacak. Daha doğrusu o gün canlı olarak yazıp kaydettiği ve benim de çok başarılı ve şirin bulduğum ve de neyse ki kaybetmekten çok korktuğum ama sonunda belgelerin arasında uzun bir araştırma sonunda bulduğum yazısı ile o gün yaşananları anlatacağız. İşte burada: 

   ” Okuldan sonra yengemlerin evine geldiğimde yengem ve Ece abla evde değildi. Ben de doğum günü kızı ile vakit geçirdim. Bir süre sonra yengemler yenilenmiş bir şekilde eve geldiler. Ve yengem  beni gördüğüne nedense çok sevinmişti.( Sonradan öğrendim ki yardımcı olabileceğim içinmiş). Tam Begümle konuşurken yengemin bağırarak beni çağırdığını duydum. Ve ben de aşağı inip niçin beni çağırdığını öğrendim. Nedeni ona yardım etmemi istemesiymiş. Hazırlıklara başladık.
   İlk olarak pastanın ara kreması çikolata ve kendisi kahveli olan pandispanyasını yaptık ve kremasının sürdük. Ve donması için onu buzdolabına koyduk. Sonra cevizli kurabiyeyi yaptık.

   Kurabiyede tamamlanınca haşhaşlı ve limonlu olup tadı nefis olan cupcakeleri yapmaya başladık. Cupcakelerin üzerinde de Oreo vardı ve onların da üstünde çikolata vardı ki kedi patisi gibi görünsün. Çok tatlı olmuştu.

Ve sonra çok komik görünen peynirden yapılmış fareler yaptık.

   Ece abla ise biz yengemle bunları yaparken dünyaca ünlü olan (sadece ailedekiler biliyor) peynirli böreğini yaptı.

Ve herkesin çok sevdiği ve hep istediği sade poğaçayı yaptık.

   Bunların hepsi tamamlanınca Ece abla ile ben kedi temalı olacak pastayı süslemeye başladık. Sonuç olarak ikimiz harika bir iş çıkarmış olduk. Çünkü biz muhteşemiz (Bunu yazmak Ece ablanın fikriydi.)

 Sıra parti süslemelerine gelmişti. Üçümüz bütün nefeslerimizi harcayıp bir sürü balon şişirdik. Ve son olarak üzerinde “Happy Birthday “ yazan kağıtları kestik. Bugün hava birden kapandığı için uzun zamandan beri ilk defa dışarıda bir doğum günü yapamadık maalesef (üzücü).

   Bugünün en komik olayı ise şuydu: biz hazırlıklara başladıktan bir süre sonra benim kardeşim Aden yengemlere geldi. Kendisi daha iki buçuk yaşında ama on kişiyi durdurabilecek seviyede yaramaz (Not: Onu çoooook seviyorum.) ve içeri girdiği anda yaramazlık yapmaya da başladı (doğal olarak). Ama onun yaramazlık yapması belli bir şahsı FAZLASIYLA geriyordu. Ve o kişiyi açıklıyorum……. Betül Yıldırım. Aden’in herhangi bir hareketinden korkuyor ve bir şeylere zarar vereceğinden tırsıyordu. O yüzden Aden her bir şey yapmaya kalkıştığında “Aden dur!” diyordu. Sonunda onu ikna edip anneannemlere geri götürebildik (gitmeden önce her yere krema bulaştırdı). Aden’in gitmesi hem yengemi rahatlattı hem de büyük bir sessizliğe neden oldu (fazla sessiz oldu). Sonunda saat 5’e yaklaşıyor. O yüzden bunu yazdıktan hemen sonra gidip parti için süslenmeliyim. Bir sonraki öykünün bakış açısı yazsında görüşürüz!

LÜTFEN OKUYUNUZ
Burada yazılmış olan her şey eğlence amacıyla yazılmıştır. Lütfen fazla ciddiye almayınız.
Sevgiler

Öykü

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir