YEŞİL POĞAÇA

   İnternette hep yeşil poğaçaları görürdüm ve bunlarda renk verici olarak da ıspanağın kullanıldığını biliyordum. Ama bence ıspanak kek ya da poğaçalarda piştikten sonra renk verme dışında tadına pek fazla bir katkı sağlamıyor. Öyle olmasa hem tatlı hem de tuzlu olarak kullanamazdı sanırım. Devamlı araştırma yapmak ya da her seferinde farklı şeflerin tariflerini gözlemlemek sanırım bu işe çok yarıyor. Çünkü Hazer şefin yeşil lazanya yapmasını gördüğümde hemen bunu böyle bir tarife uygulamayı düşündüm. İçine katılan yeşillikler çok daha fazla aromatik lezzetlerdi, o yüzden bu yeşil sıvıyı hemen poğaça tarifine dönüştürdüm. İşte o tarif…

MALZEMELER:
Kereviz yaprağı
7-8 küçük ıspanak yaprağı
Bir tutam roka
Bir tutam maydanoz ( ince saplarıyla)
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ – zeytinyağı karışımı
150 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
4-4.5 su bardağı un
Beyaz peynir
1 yumurta sarısı
YAPALIM:

  • Rondonun içine ıspanak yapraklarını, rokayı, aynı miktarlarda kereviz yapraklarını, küçük saplarıyla birlikte maydanozu, yumurtayı ve sıvı yağın yarısı koyup iyice karışıp doğrayana kadar çekin.
  • Yumuşak margarini yoğurma kabına alın, yoğurt, sıvı yağın kalanı, karbonat, tuzu koyun. Yeşil karışımı ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyerek yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içini açın , ezilmiş beyaz peynir koyup kapatın, yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir