GINGERBREAD PASTA ÇİKOLATA GANAJ VE KARAMELLİ KREMA

   Aslında yılbaşında çok kullanılan ve özellikle de kurabiye yapılan bir karışımı pandispanya yaparken kullandım. Daha önce de bunun tarifini vermiştim. Bu pandispanyayı yerken tam da kar yağmış ve kış gelmiş hissi uyanıyor.

   Bu pandispanyaya en güzel gidecek kremayı ararken karamel aklıma geldi ve karameli yapıp daha önce kullandığm bir kremanın içine adapte edince ortaya harika bir lezzet çıktı. Ama araya da şaşırtıcı bir tat daha lazımdı ve pandispanyaların üzerine önce ganaj sürüp sonra karamelli krema ile kaplayınca harika bir lezzet çıktı ortaya…

KARAMELLİ KREMA MALZEMELERİ:
1 kutu krema
200 gr labne peyniri
1 paket krem şanti
6 yemek kaşığı pudra şekeri
KARAMEL İÇİN:
80 gr su
200 gr toz şekeri
80 gr krema
60 gr margarin
YAPALIM:

  • Şu ile şekeri tencereye koyun ve karamelize edin, yani hiç karıştırmadan ve yalnızca kaynadıktan sonra gerekirse  tencereyi sağa sola sallayarak renginin koyulaşmasını sağlayın.
  • Karamelize olanca ocaktan alıp içine ısıtılmış krema ve ardından margarini ekleyip ocağa tekrar alın ve eriyinceye kadar karıştırın. Sonra yine kenarda biraz ılınsın.
  • Ayrı bir yerde kutu kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın
  • Sırada pudra şekeri var, onu da katalım. 
  • Toz krem şantiyi çırpma kabına ekleyip yine çırpmaya devam edelim.
  • En son olarak labneyi koyacağız. Labnenin suyunu koymamak için önceden süzüp öyle kremaya ekleyin. Bu karışıma kenarda bekleyen karameli yavaş yavaş ekleyerek çırpın. Sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.
ÇİKOLATA GANAJ:
120 gr krema
150 gr çikolata
Kremayı biraz ısıtın, kaynama noktasına gelmeden önce ocaktan alıp parçalanmış çikolatayı ekleyin ve karıştırarak erimesini ve karışmasını sağlayın. Pastaya sürmeden önce arada bir karıştırarak biraz soğuyup kıvam almasını bekleyin.
   Pastayı yapmak için gingerbread pandispanya kullanabilirsiniz, pişmiş kek parçalarının bombe kısımları varsa keserek düzeltin. Biraz sütle fırça yardımı ile ıslatın. Önce ganajın yarısını sürün, buzdolabında 5 dakika bekleyin. Sonra kremanın yarısını sürün. Kalan keki üzerine koyun.Islatıp ganajı sürün yine buzdolabında bekletin. Sonra kalan krema ile kaplayın.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir