KARAMELLİ ÇİKOLATALI KOLAY TART

   Bu tart ile çikolataya doyacaksınız. İçine koyduğunuz bisküviyi dilediğiniz marka ve tarzda alabilirsiniz. Ben üzümlü yulaflı olanlardan kullandım. Siyez unlusu bile çıkmış. Dilerseniz gayet sade olarak petit beurre bile kullanabilirsiniz.

MALZEMELER:
300 gr bisküvi
150 gr margarin
1 çay bardağı fındık içi
200 gr toz şeker
80 gr su
20 gr krema
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı süt
150 gr çikolata
100 gr krema
YAPALIM:

  • Bisküvi ve fındıkları rondoda inceltin. İçine erimiş margarini ekleyip karıştırın. Tart kalının tabanına dökün ve yayın. Üzerine su bardağının altı ile bastırıp düzleyin.
  • Karamel için su ve şekeri kalın tabanlı bir tencereye koyun, kaynatın. Önce baloncuklar çıkıp kaynayacak sonra koyulaşıp suyu uçunca rengi karamelize olacaktır. Şekerin yanmasın fırsat vermeden karamelize renk oluşur oluşmaz 1 kutu kremayı içine boşaltın. Bu arada sıçrayacağı için çok dikkatli olun. tereyağını da içine koyup karıştırarak erimesini sağlayın.
  • Başka bir kabın içinde nişastayı sütle ezin, pürüzsüz olunca karamelin içine azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın ve bisküvilerin üzerine döküp yayın.
  • Çikolata katmanı için 100 gr kremayı tavada ısıtın, kaynama noktasına gelince ocaktan alıp içine küçük parçalar halinde çikolatayı ekleyin. Karıştırarak erimesini sağlayın. Çikolata eriyince karamelin üzerine de bu katmanı yayın. 
  • Bir gece buzdolabında bekletin, ertesi gün dilimleyerek servis edin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir