BİSKÜVİLİ ELMALI TATLI

   Ramazana hafif bir tatlı yapalım. İftarla sahur arası çok kısa, fazla bir şey yenmiyor ama hafif ve sütlü tatlılara sanırım hayır demezsiniz…

MALZEMELER:
6-7 adet küçük elma
Toz şeker
Yuvarlak bisküvi ( burçak sultani)
İÇİ İÇİN:
Ceviz içi
Kuru üzüm
Tarçın
MUHALLEBİSİ İÇİN:
750 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
YAPALIM:

  • Elmaları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini oyarak çıkartın. Oyulmuş kısımları üste gelecek şekilde tepsiye dizin, içlerine birer kaşık toz şeker koyun, elmaların yarısına gelecek kadar su koyarak pişirin. Sonra soğumaya bırakın.
  • Ceviz içini irice doğrayıp kuru üzüm ve tarçınla karıştırın. Elmaların içine doldurun, üzerine birer bisküvi koyup servis tabağına ters çevirerek aralıklı olarak yerleştirin.
  • Kreması için un ve şekeri sütle karıştırıp karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynayınca ocaktan alın, vanilya ekleyip mikserle çırpın. 
  • Kremayı elmaların üzerini kaplayacak şekilde dökmemiz gerekiyor. Önce 1-2 kaşık döküp elmaların boşluklarının tamamen dolmasını sağlayalım. Bütün elmalara döktükten sonra yeniden düzgün bir görüntü alması için bir kez daha krema ile kaplayalım. Üzerine dilerseniz hindistan cevizi serpip soğuması için buzdolabında bekletelim, sonra servis edelim.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir