TÜL PERDE TATLISI

   Tariflerime çok tesadüfen giren ama girdiğine de çok memnun olduğum bir tatlı. Yapımı kolay ve malzemeden kaçınmazsanız da bir o kadar lezzetli. Tatlıyı yaparken atlattığım onca badireye rağmen çok da güzel oldu. O kadar işimin arasında üzerine döktüğüm şerbet altından akıp sandalyenin üzerinde küçük bir gölcük oluşturunca nasıl bir hale gelirsiniz tahmin edin. Her yer yapış yapış, bir türlü temizlenmeyen bir yapışıklık hali. Neyse ki kalan şerbet tatlıya yetmiş de bir daha yapmak zorunda kalmadım. 

MALZEMELER:
20 adet baklava yufkası
1 su bardağı ceviz
2/3 su bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
YAPALIM:

  • Önce şerbetini hazırlayın, su ile şekeri kaynatın, kaynadıktan 10 dakika sonra limon sıkıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Baklavayı yapacağınız tepsiyi yağlayın. Bir yufkayı serin, üzerine ince çekilmiş cevizi serpiştirin ve baklavayı yelpazeyi katlar gibi katlayın ve tepsiye yerleştirin. Tüm yufkalara aynı şeyi yapıp tepsiye yan yana yerleştirin. Bu arada diğer yufkalar kurumasın diye mutlaka üzerini örtün.
  • Tepsi dolana kadar yufkaları yan yana koymaya devam edin. Üzerine sıvı yağ gezdirin. Sonra 170 derece fırında 5 dakika pişirin.
  • Üzeri için olan malzemeleri çırparak karıştırın. Fırından çıkan yufkaların üzerine eşit olarak dökün.
  • Yeniden fırına verin ve 20 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra biraz ılınması için bekleyin ve sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekmesi için en az 4-5 saat beklemeniz gerekecektir. Sonra tatlınız servise hazırdır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir