SOSLU ETİMEK TATLISI

   Etimek tatlılarda üzerine farklı muhallebiler ve soslar kullanılarak yapılabiliyor. Özellikle sütlü tatlılarla birlikte çok güzel oluyor. Daha fresh bir tat için bu sefer orman meyveli sosla denedim. Karamelize etmekte zorlanıyorsanız şerbeti şeker ve suyu kaynatarak da hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER:
1 paket tuzsuz etimek
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 kg süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı toz şeker
1/2 kutu labne peyniri
Bir tutam tuz
1 limon kabuğu rendesi
SOSU İÇİN:
2 paket orman meyveli sos
1 silme yemek kaşığı nişasta
YAPALIM:

  • 2.5 su bardağı toz şekeri tencereye alın. Ocakta, tencereyi arada bir hareket ettirerek şekerin karamelize olmasını sağlayın. Bu arada hiç kaşık kullanmayın.
  • Şeker karamelize olunca ocağı kısıp yavaşça suyu ekleyin. Bir anda fokurdayıp kaynamaya başlayacaktır, dikkat edin eliniz yanmasın.
  • Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynayınca 5 dakika daha bekleyin, sonra ocaktan alın.
  • Etimekleri kenarı yüksek bir cam kaba dizin. Üzerine karamelize şerbeti kaşık kaşık dökerek etimeklerin yumuşamasını sağlayın.
  • Muhallebisi için un, tuz, nişasta ve toz şekeri tencereye alın, üzerine sütü yavaşça ekleyip topaklanmaması için çırpıcı ile karıştırın. Sonra ocağa alıp karıştırarak pişirin.
  • Kaynayan muhallebiyi 5 dakika soğutup içine labneyi ekleyip iyice karıştırın. Sonra da bunu etimeklerin üzerine döküp yayın.
  • Sosu için 2 paket orman meyveli sosun içine nişasta ekleyip üzerindeki tarife uygun pişirin. Bunu da muhallebinin üzerine dökün ve soğuması için buzdolabına kaldırın. 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir