PATATESLİ BÖREK

   Size de öyle geliyor mu, hafta nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlamak imkansız. Zaman o kadar hızlı akıyor ki sanki yetişmekte zorlanıyorum. Pazartesi zaten sevimsiz bir gün, haftaya daha yeni başlamışken oldukça kalabalık oluyor, bir de en çok mesaimi ve fazla mesaimi o gün yapınca haftaya gayet yorgun bir şekilde başlıyorum. İşte o sevmediğim pazartesi bir biter bitmez arkasından ardı ardına günler geçiyor ve ben yapmayı düşündüğüm şeyleri yapamadan yeniden hafta sonu geliyor. 
  Belki zor bir gün ama bilgisayarıma ve bloguma en çok zaman ayırabildiğim zaman da pazartesi. Ben de o günün verimini böylece arttırmayı düşünüyorum. Hem de günün stresini yaptığım güzel yemeklerin paylaşımlarını hazırlayarak geçiriyorum. Her zorlukta kendimize bir çıkar yol bulamazsak hayat zor geçer.
 Bugünkü tarifim tam da yolluk için yapılacaklardan. Ya da ben öyle değerlendirdim. Yapıp kızlarımın yanına koydum ki ben yokken biraz daha iyi beslensinler diye. Gün menüleri için de iyi bir seçim olabilir. Yapıp dolapta bekletmek de artısı. Hatta isterseniz derin dondurucuda bile muhafaza edip istediğiniz zaman pişirebilirsiniz…

MALZEMELER:
4 yufka
4 adet patates
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
200 gr margarin
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Pul biber
Dereotu
Yarım kalıp beyaz peynir
YAPALIM:

  • Yumurtanın birinin sarısını ayırıp kalanları, süt ve yoğurdu çırpın.
  • Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri ekleyin.
  • Baharatları ve dereotunu koyun. Çatalla ezilmiş peyniri de ekleyin.
  • Yufkayı serin, harcın 14’ünü üzerine yayın. Diğer yufkayı üzerine kapatın, yine 1/4’ünü yayın. Bu şekilde 3 ve 4. yufkayı da serip üzerini harçla kapattıktan sonra sıkıca rulo yapın. Buzdolabında bekletmek için ikiye ayırıp üzerini streçle sarın ve en az 2 saat bekletin.
  • Pişirmek için bir parmak genişliğinde dilimleyip yağlanmış tepsiye yatay olarak serin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir