HAŞHAŞLI TATLI

   Blogumu bir süredir ihmal ettiğimin sın derece farkındayım. Ama araya giren bir sürü şey bir de Ramazan beni epey etkiledi. Ben blogu boşladıkça sizlerin de ilgisinin azaldığının farkındayım. Bu yüzdendir ki bu günden itibaren yaptıklarımı düzenli olarak girmeye tekrar devam edeceğim.

   Uzun bir aradan sonra da tatlı çok tatlı bir başlangıç yapmak istedim. sevgili Beyhan’ın en güzel yaptığı tatlıyı bayramda ve bugün olmak üzere ikinci deneyişimin ardından hemen yayına veriyorum. Mükemmel lezzetli bir tatlı oluyor. Bir nevi haşhaşlı şekerpare gibi.

MALZEMELER:
2 yumurta
200 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3.5-4 su bardağı un
İri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı mavi haşhaş
Şerbeti İçin:
4 su bardağı toz şeker
4.5 su bardağı su
1/2 limon suyu
YAPALIM:

  • Önce su ve şeker tencereyi koyup eritilir ve 5 dakika kaynatılır. Sonra içine limon sıkılıp  soğumaya bırakılır.
  • Oda ısısında yumuşamış margarin, yumurta, irmik, pudra şekeri yoğurma kabına alınır.
  • Vanilya, kabartma tozu ve un azar azar eklenerek yoğurulur.
  • Yumuşak bir kıvama gelince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve elde açılıp içine iri kıyılmış ceviz koyularak kapatılır ve yuvarlanır.
  • Bütün hamurlar bitene kadar ceviz koyup yuvarlama işine devam edilir. Hamurlar bitince yuvarlakların bir yüzü iyice haşhaşa bulanıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Üzerinde yumurta sarısı olmadığı için kızarması beklenmemelidir. 
  • Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dışarıda bekletilip, önceden hazırlanmış şerbet öncelikli olarak her bir tatlının üzerine olmak üzere dökülür, kalanı da tepsiye boşaltılır ve çekmesi için bir süre beklenir. 3-4 saat sonra tüm şerbeti çeken tatlı yemeye hazır olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir