ELMALI MİNİ TART

   Uzun bir zamandır ara verdiğim tariflere son hızla tekrar başlamaya karar verdim. Çok lezzetli bir tart tarifi ile geliyorum.

Elmayla tart arasında çok lezzetli bir krema saklı…

MALZEMELER:
1 yumurta
125 gr margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 limon kabuğu rendesi
5- 6 çay bardağı un
Kırıntı Hamuru:
100 gr margarin
1/2 çay bardağı toz şekeri
1.5 çay bardağı un
Elmalı Harç:
3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi
Krema:
1 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
YAPALIM:

  • Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın, unu azar azar ekleyerek yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Sonra üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.
  • Elmaları rendeleyip şekerle birlikte pişirin. Suyunu çektikten sonra tarçın ve ceviz içi ekleyip soğuması için kenara alın.
  • Kreması için nişasta ve şekeri tencereye alın, üzerine süt ilave edip karıştırarak pişirin. Pişirirken biraz da tuz ekleyin. Kaynayıp göz göz olunca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Kırıntı hamuru için yumuşak margarin, şeker ve unu rondoya alıp yüksek devirde hızla karıştırın. Karıştırmayı çok fazla yapmayın, kırıntı oluşunca bırakın. Yoksa hamur haline gelir. Gelse de sorun olmaz, hamuru buzluğa atarsınız, son aşamada rende ile rendeleyerek kurabiyelerin üzerine koyarsınız.
  • Her şey hazır olunca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Tepside parmaklarınızla biraz açın. Üzerine kremadan sürün. Üzerine elmalı harçtan koyun. Son olarak kırıntı hamurunu üzerine koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dakika pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Dilerseniz üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir