ŞEHZADE KEBABI

   Güveç tadında bir yemek. Lezzetli olması için patlıcanları kızartıp koyuyoruz ama biraz da yağlı oluversin. Pişerken üzerinin kuruyacağını hissederseniz bir pişirme kağıdı kapatırsınız üzerine olur biter.

MALZEMELER:
3-4 adet patlıcan
750 gr kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
Domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Domates
Sivri biber
YAPALIM:

  • Etleri çok az sıvı yağla birlikte düdüklü tencereye koyun ve kavurun. Suyunu çekince bir adet kuru soğanı ekleyin. Son olarak da 1-2 yemek kaşığı salça koyup karıştırın.
  • Tuzunu, karabiberi, kimyon ve kekiği koyun. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Biraz kaynasın, varsa üzerindeki köpükleri alın ve düdüklünün kapağını kapatın. 20-25 dakika pişirin.
  • Patlıcanları alacalı soyun. 3 parmak genişliğinde kesin ve tuzlu suda bir süre bekletin. Acı suyu çıkınca süzüp suyunu sıkın. Her birini uzunlamasına 4’e bölüp kızgın yağda biraz kızartın. Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını alın.
  • Tavada kızgın sıvı yağa yemeklik doğranmış kuru soğanı ve ince doğranmış sivri biberleri koyup kavurun. Ben hem sivri biber, hem kırmızı biber ekledim, daha lezzetli oldu. Sonra suyunu süzdüğünüz etleri ekleyin. Tuz, karabiber koyun. Biraz daha çevirin.
  • Fırın kabına patlıcanları koyun. Etleri ekleyin.2-3 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı kadar su ile ezin. Üzerine dökün. 
  • Üzerini biber ve domatesle süsleyin. Fırında 20 dakika kadar 180 derecede, biber ve domatesler pişene kadar pişirin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir