FROZEN TEMALI PASTA

    Öykü için uzun araştırmalardan sonra, hem de bambaşka bir şeye karar vermişken birden bu temayı fark ettim. Hatta malzemelerim de diğer temaya göre alınmıştı, ona rağmen eksikleri başka yerlerden tamamlayarak frozen temasını da başarı ile sonlandırdım.
    Pastada ne olmayacağına karar vermek kolaydı, çünkü diğer çocuklardan farklı olarak çikolata sevmiyordu. Ona daha fresh şeyler yapmak lazımdı. O yüzden portakallı pandispanya ve vanilyalı krema kullandım.
   Frozen temalarında en çok kullanılan Elsa ve Olaf var. Ben de figür yapmayı çok fazla beceremediğim için diğerini seçtim. Ama olayın frozen olması için buzlu bir ortam lazımdı. Buzlu ortamı yapmak için daha önce denenmiş ama başarılı olmamış bir projeyi denemem lazımdı.
    Malzemeleri bir araya getirip kaynatmak. Çok basit gibi duruyor değil mi? Bana da öyle gelmişti. Ne kadar zor olabilir ki? Sadece 300 F ‘ı bulmaktı problem. İlk kaynatma ve soğuması için bekleme sırasında ben pastanın epey bir kısmını tamamladım. 1 saat diyordu ama belki daha geç soğur diye düşündüm ama olmadı. Malzemem de çok fazla değildi, ben de aynı malzemeyi bira daha kaynatmaya karar verdim. Bu sefer çabuk soğuması için buzluğa koydum. 15 dakika sonra buzluktan çıkardığım şey tam da istediğim gibiydi. O ara başka bir işi tamamlamam gerekiyordu. Biraz bekleyince bir de baktım ki belki koyu ama cam gibi olmamış.
    Ama en azından yeniden kaynatılabildiğini öğrenmiş oldum. Son denemede reçel yapar gibi içinden az bir miktar alıp soğutmaya karar verdim. Böylece istediğim kıvamı yakaladığımda kaynatmayı bırakacaktım. İşte bu son deneme başarılı oldu. Bir de baktım, çay kaşığının ucundaki parça donup kalmış. Üstelik bu seferkini tepsiye değil d içine pişirme kağıdı serilmiş olarak döktüm, iyi ki de öyle yapmışım. Bırakın 1 sati 15-20 dakika içinde buz şeklini alıverdi. Ve aynı resimlerdeki gibi çekiçle kırmak zorunda kaldım. Altına serdiğim pişirme kağıdı sayesinde de tepsiden kolaylıkla çıktı.
   Buz içindeki Olaf’ı yapmak için de tart jöle kullandım. Çünkü satılan ve renksiz tek jöle oydu. (en azından benim elimin altındaki) 3 paket jöleyi üzerindeki miktar sudan biraz azaltarak ve içine mavi jel boya katarak pişirdim. Servise yakın bir zamanda da üzerine Olaf’ı yerleştirdim.Neden mi? Çünkü daha önce koyduğum bir süre sonra erimeye başladı da ondan !
   Cupcake istemediği için Oreo bisküvilerin üzerine kar taneleri koydum.
Karda erimiş Olaf  görüntüsü için de sütlü tatlı pişirip kol, bacak ve gözleri serpiştirdim.

BUZ KALIPLARI TARİFİ:
470 gr su
300 gr mısır şurubu
80 gr toz şeker
0.8 gr krem tartar
1 çay kaşığı vanilya
3 damla mavi renk
YAPALIM:

  • Tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırarak kaynatın. 
  • Göz göz olunca ocağı kısıp kaynatmaya devam edin. Epeyce koyulaşacak, kıvamının olup olmadığını anlamak için çok az bir miktar alıp bir tabağa koyun ve dakikalar içind katılaşıyorsa olmuş demektir.
  • Altına pişirme kağıdı serilmiş, kağıdı kenarlardan sarkan bir bir tepsiye dökün ve düz bir yüzey olmasını sağlayın. 10-15 dakika içinde soğuyup katılaşacaktır. Katılaştığından emin olunca kağıt yardımı ile tepsiden çıkarıp sert bir cisim yardımı ile ( çekiç bile olabilir) dilediğiniz büyüklükte kırın. Artık bu aşamadan sonra erime ya da şekil değiştirme olmayacaktır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir