PATATESLİ TART

 Tartları hep tatlı severiz, değil mi? Hatta tuzlu bir tart pek aklımıza bile gelmez. En çok da elmalısını yaparız.Ama bu sefer hem tuzlu hem de patatesli bir tart yapıyoruz.Yapıyoruz derken siz yapıyorsunuz çünkü ben bu tarifi yapalı neredeyse bir sene olacak. Bir türlü yazmamışım ya da aklıma gelmemiş. Geçen günlerde bir kere daha yapayım deyince yazmadığımı fark ettim. 

   İçine aslında peynir de koyabilirsiniz. Siz de benim gibi değişiklik sevenlerdenseniz patatesi deneyin. Ama sakın çok uzun süre bekletmeyin, çünkü patates bozulmaya, ekşimeye çok müsait bir sebze. Ama zaten tadını çok beğendiğiniz için kısa sürede tüketeceğinize eminim.

MALZEMELER:
1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
3 adet patates
1 adet kuru soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
YAPALIM:

  • Yumurta, yoğurt, oda ısısında yumuşamış margarini yoğurma kabına alın. Tuz, kabartma tozu ve kontrollü olarak un ilavesi ile yoğurun. 
  • Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • İçi için patatesleri haşlayıp rendeleyin. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda öldürün. Rendelenmiş patatesleri ekleyin, kavurun. Son olarak maydanoz ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
  • Hamurun 1/3’ünü ayırın. Kalanını oklava ile çok kalın olmayacak şekilde açıp serin. İç malzemesini üzerine eşit olarak yayın. Kalan hamurdan üzerine kafesler yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir