ÇİKOLATALI MİNİ TART

   Mini tartlardan oluşan bir kurabiye. Ortasında bol çikolatalı bir ganajı var. Görüntüyü güzelleştirmek için de tartların kenarında çikolatalı fındık kırıkları mevcut.Biraz oyalayıcı bir tarif oluyor ve vakit alıyor. Ama her güzelin bir zahmeti var. 
    Tartları yaparken acaba çok kalorili diye fazla tercih edilmez mi acaba demiştim ama hiç de öyle olmadı. Çikolatanın hazzına yine kimse dayanamadı.

MALZEMELER:
150 gr margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1.5 su bardağı un
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soğuk su
1 paket vanilya
GANAJ İÇİN
100 gr sütlü çikolata
100 gr bitter çikolata
1 kutu krema
50 gr margarin
KENARI İÇİN
80 gr sütlü çikolata
1 çay bardağı öğütülmüş fındık
YAPALIM:

  • Küp küp kesilmiş ve buzdolabından yeni çıkmış margarin, pudra şekeri ve unu karıştırın. Çok fazla yoğurmayın.
  • Yumurta sarısı ve soğuk su katıp elinizin ısısı ile fazla erimeden hızlıca yoğurun. Yoğururken vanilya da ekleyin. Gerekirse toparlamak için biraz daha un ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.Sonra hamurdan 12 parça koparıp yuvarlayın. Muffin kalıplarının içine koyup ortası çukur, kenarları yüksek şekil verin. Çatalla kabarmaması için ortalarını delin. Hatta her birine minik kesilmiş pişirme kağıtları ve üzerine de biraz fasulye koyarsanız kabarmasını tamamen önlersiniz.
  • 180 derece fırında 20-25 dakika işirin, sonra soğusun.
  • Bu arada ganaj için kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın, ocaktan alıp içine kırılmış çikolataları ve margarini ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Sonra biraz soğuması için buzdolabına koyun. 
  • Kenarlarını bulamak için diğer çikolatayı da ben mari usulü eritin. Tartlar soğuyunca kenarlarını önce erimiş çikolataya sonra dövülmüş fındığa bulayıp tepsiye yerleştirin. 
  • Hepsi çikolataya bulanınca buzdolabındaki ganajı yıldız uç takılmış krema torbasına koyup tartların ortasına sıkın. Bir süre donuncaya kadar buzdolabında bekletin, servisten bir saat kadar önce çıkarmayı unutmayın.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir