RAPUNZEL TEMALI PASTA

   Deniz bu sene 5 yaşına girdi ve son temamız da onun isteği üzerine Rapunzel oldu. İlk aşamamız pandispanya, bu sene değişik pandispanyalar deniyorum hep. Bu sefer de cevizli pandispanya yaptım. Ara kreması da vanilyalı. Ama sonradan kalabalık bir parti olacağını öğrenince iki katlı yapmaya karar verdim.

  Rapunzel konulu pek çok pasta vardı ve çoğunda da uzun sarı saçlı, kuleden aşağı sarkan saçıyla bir kız vardı. Biraz tedirginliğim oldu, çünkü figür konusunda pek başarılı değilim. Korktuğum gibi de oldu zaten ve uzun süren çabanın ardından oldukça çirkin ve sarı saçlı bir kızım oldu ve hiç beğenmedim tabii. Böylece kreması ganajı tamamlanmış, üzeri mor taban şeker hamuru ile kaplanmış pastayı yine Ankara’ya kadar taşıdım.
   Bu sefer pastam biraz hasarlı olarak Ankara’ya ulaştı. Yapacak bir şey yok, hemen acil pansuman, yara bakımı ve ardından yeni bir hamur kaplama ile normale döndü. Figür yapamayacağıma ikna olunca daha fazla sinirlerimi bozmadan hemen şekil değişikliğine gittim ve üzeri külahtan bir kule yapıp, Rapunzel içerideymiş gibi saçını camdan aşağıya sallandırdım. 
Kenarları çiçekler, çimenlerle süsledim.
   Böylece oldukça uzun olan pastayı düşürmeden partiye götürdüm ama bir de bana sorun. Bu arada bizi evden partinin yapılacağı kafeye götüren taksici çocuğa da nasıl teşekkür etsem azdır. Elimde kocaman pastayla görünce o kadar güzel bir araba kullanışı vardı ki. Virajlara yavaş yavaş girdi, çukurlardan kaçtı ve bizi, özellikle de pastayı sağ salim gideceğimiz yere götürdü.
   Parti bir simit cafe’deydi, Deniz’in bir sürü arkadaşı geldi, müthiş eğlendi. Bir sürü de hediyesi oldu tabi. Pastaya herkes bayıldı, cafe sahibi bile. Hatta kesmeye bile kıyamadılar bir süre.
   Küçücük çocukların mutluluğuna şahit olmak çok güzel. Hele ki onlardan masum birkaç cümle ile edilen teşekkür her şeye değiyor. Denizciğimin arkadaşları ile ilgilendiği için bana hemen teşekkür edemediğini ama çok sevindiğini söylemesi o kadar tatlı ki. Gücüm yettiğince doğum günü pastalarına devam edeceğim. Kim bilir belki nişan pastasını bile ben yaparım 🙂

2 Yorum

  1. Merhabalar Öncelikle pastanız çok emek veirlmiş çok güzel.
    Kızım için bu konsepte bir parti yapmak istiyorum arıştırırken buldum sizi , paylaşım yapılmamış ama elinize konsepte ait elbise süs vs ürünler varsa kiralamak yada satmak istermisiniz?

    1. Bu pastasyı yaptığım yeğenime geçen gün 11 yaş doğu günü yaptık. Sizin anlayacağınız çok uzun zaman geçmiş aradan. Maalesef bu tür malzemeler elimizde yok. Size kolay gelsin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir